Så gör du om du saknar Legobitar

Så gör du om du saknar Legobitar

Har du köpt en stor Lego-byggsats och till din fasa upptäckt att det saknas viktiga Legobitar? Så här gör du för att få hem bitarna i brevlådan — helt gratis.

Lego är en av världens största leksakstillverkare med flera miljoner Lego-byggsatser sålda per år och en omsättning på över 50 miljarder kronor per år.

Eftersom de är så stora ökar så klart också chanserna för att något blir fel, och därför är det värt mycket att ha en bra reklamationshantering när kunderna behöver. Så här gör du för att reklamera dina saknade Legobitar hos Lego.

Innehåll

Reklamera hos Lego

Till att börja med är det inte till butiken där du köpte Lego-byggsatsen du ska vända dig, utan direkt till tillverkaren själv — alltså Lego i Danmark.

Detta behöver du

För att reklamera de saknade Legobitarna hos Lego behöver du veta vilken byggsats det rör sig om. Detta är enkelt att hitta om du har kvar förpackningen — det står nämligen alltid en siffra på Lego-paketen, som exempelvis 71043 för Harry Potter Hogwarts Castle.

Så gör du

För att reklamera saknade Lego-bitar och få dem hemskickade till brevlådan gör du följande:

  1. Besök Lego Kundtjänst
  2. Under Våra tjänster, välj Saknade delar
  3. Ange vilket land du bor i
  4. Ange ditt byggsatsnummer på 4-7 siffror (står på kartongen)
  5. Välj vilka bitar som saknas — här kan du bläddra eller ange siffror från byggsatsens bruksanvisning, där alla bitar finns numrerade och visas på bild
  6. Markera bitarna du behöver och välj Lägg i kassen
  7. När du lagt in alla saknade bitar väljer du Bekräfta beställning
  8. Fyll i dina adressuppgifter
  9. Välj Bekräfta och skicka förfrågan för att slutföra

Din reklamation har nu registrerats som en beställning och du får en bekräftelse till din e-postadress.

Gratis leverans

Lego-bitarna skickas hem till dig från Lego i Danmark, men hur är det med fraktkostnaden? Som tur har de faktiskt bestämt sig för att kunderna inte ska behöva betala någon frakt alls när de behöver få hem saknade Legobitar — frakten är helt gratis från Lego.

Föredömligt av Lego

Vi har själva testat reklamationsprocessen hos Lego, och kan tveklöst säga att det var en av de minst smärtsamma reklamationer vi varit med om. Här ställs inga onödiga frågor, och det kostar dessutom ingenting att reklamera — trots att Legobitarna skickas från utlandet.

Efter 2-3 veckor kom de saknade bitarna hem i brevlådan i ett Lego-kuvert tillsammans med ett brev från Lego om att de hoppas att man är nöjd samt att de ber om ursäkt för att en bi

Om du stöter på saknade Legobitar i Legobyggen hemma är det alltså ingenting att bli orolig över; Lego ser till att du får hem rätt bitar till ditt bygge, så att du kan fortsätta precis där du var.

Läs mer om populära Lego-samlingar:

Relaterade jämförelser