Bästa massagepistolen 2024

Bästa massagepistolen 2024

Bli kvitt stela muskler och dålig blodcirkulation — köp en massagepistol! Vi hjälper dig att hitta den bästa massagepistolen.

Senast uppdaterad: 4 juli 2024

En massagepistol är ett fantastiskt redskap för att behandla olika kroppsdelar som värker, är stela eller har dålig blodcirkulation.

Det finns stora och små varianter, olika frekvenser, rörelsemönster och material och de kan laddas med el, batterier eller till och med USB. Många massagepistoler kommer också med ett flertal, utbytbara munstycken. Läs mer om hur massagepistoler kan hjälp dig och vilken modell som passar dig bäst.

1. Hyperice HyperVolt

Hyperice HyperVolt

En riktig storsäljare från Hyperice som har allt du kan behöva för att bli nöjd med resultaten från din massagepistol.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Hyperice HyperVolt

Positivt 👍

 • Bäst prestanda för pengarna
 • Bra batteritid

Bästa priset på Hyperice HyperVolt


2. Titan Life Trigger Gun

Titan Life Trigger Gun

För den som inte vill lägga för mycket pengar på en massagepistol är det här det bästa valet du kan göra. Här får du fyra olika massagehuvuden och du kan anpassa massagepistolen i fyra olika hastighetslägen i upp till 3300 slag per minut.

Batteriet som har en kapacitet på 2500 mAh räcker i 4-6 timmar per laddning och tar ungefär hälften av tiden att ladda.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Titan Life Trigger Gun


3. Master Fitness MG500

Master Fitness MG500

Även Master Fitness gör bra massagepistoler, och modellen MG500 ger dig både bra prestanda och ett lågt pris. Här medföljer fyra olika massagehuvuden och en väska där du kan ha massagepistolen och alla tillbehör samlade.

Batteriet på 3200 mAh räcker omkring fem timmar per laddning. MG500 har 6 olika hastighetsnivåer ner till 20 Hz, vilket motsvarar 1200 slag per minut, samt upp till strax över 53 Hz, vilket motsvarar 3200 slag per minut.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Master Fitness MG500


4. Flowlife Flowgun

Flowlife Flowgun

Från svenska Flowlife kommer Flowgun, som ger dig allt du behöver i en massagepistol.

 • Fri frakt
 • 2 års garanti
 • Nöjd kund-garanti i 100 dagar
 • Vikt: 978 gram
Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Flowlife Flowgun

Positivt 👍

 • Toppmodellen från Flowlife
 • Omtyckt av många

Bästa priset på Flowlife Flowgun


5. Flowlife Flowgun Go 2.0

Flowlife Flowgun Go 2.0

Något mindre än storebror Flowgun, men desto smidigare att ta med sig och enkel att använda. En av marknadens allra mest prisvärda modeller med sex olika munstycken och fem olika vibrationsnivåer.

Batteriet räcker i 7-8 timmar och den laddas helt färdigt på upp till 3 timmar.

 • Fri frakt
 • 2 års garanti
 • Nöjd kund-garanti i 100 dagar
 • Vikt: 903 gram
Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Flowlife Flowgun Go 2.0

Positivt 👍

 • Bästa budgetval
 • Lägre pris än Flowgun

Bästa priset på Flowlife Flowgun Go 2.0

Innehåll

Vad är en massagepistol?

Massagepistoler är populärt bland allt från professionella idrottare till personer med ledbesvär och kan användas i princip överallt. Precis som namnet antyder handlar det om att massera kroppen, och det finns många modeller att välja bland.

Allt om massagepistoler

Innan du börjar använda en massagepistol bör du försäkra dig om att du inte har värk eller spänningar på grund av skador eller sjukdom. Rådgör alltid med en läkare om du är osäker och ta gärna hjälp av en kunnig person för att lära dig hur du bäst använder den.

Det är också viktigt att du skaffar en modell som passar just dig. Har du till exempel problem med spänningar i nacken är det bättre att köpa en massagepistol som inte är för tung och vill du massera stora muskelgrupper behöver du bredare munstycken.

Även ljudnivån spelar roll då vissa pistoler väsnas rejält och inte är optimala om du bor lyhört eller vill massera dig på arbetstid.

När används en massagepistol?

En massagepistol kan användas i både förebyggande och lindrande syften. Personer som tränar mycket tycker ofta om att värma upp sig med hjälp av redskapet och sedan ge sig själva en skön behandling efteråt.

Om du lider av spänningar eller stelhet i muskler och leder kan en lättare, mjukgörande session kännas underbar och efter en lång arbetsdag kan en liten genomkörare hjälpa dig att stressa av. Pistolen hjälper dig att återhämta dig och få igång cirkulationen om du varit stilla länge.

Använd massagepistolen rätt

När du skaffar en massagepistol bör du framförallt veta exakt vad du vill få ut av den. Är det ett specifikt problem som du vill få bukt på eller vill du ha lite allmänna behandlingar? Kommer du ha den stationärt i hemmet eller vill du att den ska följa med till gymmet eller på resan?

Designen spelar också stor roll för att du ska kunna använda redskapet så smidigt som möjligt. Ryggen behandlas enklast om massagepistolen är krökt medan du som har stela händer kan behöva ett ergonomiskt handtag för lättare manövrering.

Utseendet spelar mindre roll men om du har möjlighet att välja kan det vara kul att ha en massagepistol i favoritfärgen!

Vissa massagepistoler är utrustade med uppvärmningsfunktion, vilket kan vara särskilt skönt under vintermånaderna eller om du har anlag för att bli stel och frusen.

Vad innebär en bra massagepistol?

En bra massagepistol ska kunna ge dig behandlingar som manövreras med hjälp av olika hastigheter och munstycken. Pistolen ska vara stadig och robust och enkel att hålla i.

Är den trådlös och därmed batteridriven är det också viktigt att den kan användas tillräckligt länge, och det är alltid en bonus om uppladdningstiden inte är för lång. Normalt sett har massagepistoler en batteritid på 6-8 timmar och laddas upp på ungefär hälften av tiden.

Lyssna på din kropp

Det är extremt viktigt att du inte tar i för hårt med din massagepistol. Börja alltid med lägre frekvenser och arbeta dig uppåt, och använd aldrig pistolen på skador. Du bör inte använda massagepistolen under mer än ett par minuter på varje muskel eller led.

Om du har träningsvärk beror det på små muskelbristningar och det kan ömma lite när du masserar dig — detta är helt normalt, men om du plötsligt känner stark smärta måste du avsluta behandlingen med en gång.

Olika tillbehör och tekniker

Munstycket på en massagepistol avgör hur och var du kan använda redskapet. Generellt sett ger stora munstycken bäst behandling på stora muskelgruppen medan små ska användas för punktbehandlingar.

Vissa munstycken ser ut som två fingrar och de är särskilt bra när du ska massera båda sidorna av en kroppsdel, så som nacken eller handleden. En platt yta passar bra för uppvärmning och dina större muskler i kroppen, medan runda eller spetsiga munstycken är mer djupgående och passar mindre muskler.

Varför lönar sig ett bra köp?

Ett bra köp innebär att du får en massagepistol som är av god kvalitet och håller länge. Då det handlar om att arbeta med olika hastigheter, vibrationer och stötar bör den vara rejält gedigen och en väl genomtänkt design är A och O för optimala resultat.

Satsa därför hellre lite extra på din massagepistol så att du får ut så mycket som möjligt av den, och kan använda den längre än om du köper en billigare produkt.

Så har vi testat

Vi beställde hem olika produkter till kontoret och testade dem sedan utförligt för att avgöra vilka vi tyckte bäst om. Köpguide har inte fått någon ersättning för att testa eller lyfta fram vissa modeller.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden