Bästa hopprepet 2024

Bästa hopprepet 2024

Letar du efter hopprep? Vi hjälper dig att hitta ett som är både bra och prisvärt.

Senast uppdaterad: 16 juni 2024

En gång i tiden var det bara barn och boxare som höll på med hopprep, men idag har aktiviteten spridit sig över alla generationer och människotyper.

Du kan dessutom hoppa hemma, i parken eller på idrottsplatsen; hopprepet är lätt att ta med dig precis överallt och allt du behöver göra är att stoppa det i fickan.

1. Master Fitness Pro Speed Rope 290cm

Från Master Fitness kommer det snygga, smidiga och samtidigt billiga hopprepet Pro Speed Rope. Det här blev snabbt vår favorit eftersom det är hållbart, enkelt, har lång längd om du skulle vilja nyttja det samt att längden kan ställas in precis så som du vill ha den.

 • Tillverkare: Master Fitness
 • Längd: 290 cm
 • Variabel längd: Ja
 • Extra tyngd: Nej
Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Master Fitness Pro Speed Rope 290cm

Positivt 👍

 • Prisvärd
 • Variabel längd
 • Kvalitetsmaterial

Negativt 👎

 • Inga nackdelar till priset

Bästa priset på Master Fitness Pro Speed Rope 290cm


2. Reebok Leather Skipping Rope 271cm

Från populära sporttillverkaren Reebok kan du köpa ett hopprep av högsta kvalitet i läder. Inte lika många funktioner som förstaplatsen, men ett välgjort och billigt hopprep som passar de flesta.

 • Tillverkare: Reebok
 • Längd: 271 cm
 • Variabel längd: Nej
 • Extra tyngd: Nej
Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Reebok Leather Skipping Rope 271cm

Positivt 👍

 • Lädermaterial om du gillar det
 • Bra pris

Negativt 👎

 • Ingen variabel längd

Bästa priset på Reebok Leather Skipping Rope 271cm

Innehåll

Enkel och bra träning

Att hoppa hopprep är riktigt inne bland fitnessentusiaster, och det finns regelrätta workout-klasser och både svenska och internationella mästerskap där deltagarna hoppar för brinnande livet.

Genom att använda olika hastigheter och tekniker kan du snabbt förbättra din kondition med ditt hopprep och det är ett utomordentligt sätt att få igång blodcirkulationen, förbättra konditionen och få en slankare kropp. Bättre balans och koordination är ytterligare två fördelar och dessutom är det riktigt roligt!

Olika sorters hopprep

Idag finns det en mängd olika slags hopprep på marknaden och de har alla sina för- och nackdelar. Skillnaderna ligger inte bara i själva "repet" — som kan bestå av exempelvis rep, plast, läder eller en stålvajer — utan också i handtaget som kan vara av trä, metall eller beklätt med skumgummi.

Beroende på om du ska träna stenhårt med ditt hopprep eller om du hade tänkt ha det för lättare rekreation är det viktigt att du får rätt modell och design.

Att tänka på

Vilket sorts hopprep du ska satsa på beror till största delen på hur du hade tänkt använda det. Ska du hoppa rakt upp och ner eller hade du och vännerna tänkt börja hoppa dubbelrep i grupp? Det handlar också om tycke om smak.

Vissa tycker att det gamla klassiska repet funkar allra bäst medan andra gillar de modernare och mer smidiga modellerna. Oavsett viken typ av hopprep du föredrar är det en oerhört effektiv träningsform som kan bränna fler kalorier än löpning och ge dig en rejäl genomkörare på bara några minuter.

1. Pris

Prisskillnaderna mellan olikas sorters hopprep är oftast inte särskilt stora, utan huvudsaken är snarare att du får en modell som är smidigast för dig och din hopp-stil.

2. Längd

Hopprepets längd ska vara i relation till din egen och medan de flesta rep brukar vara runt tre meter långa och justerbara finns det även varianter som kommer i ett färdigt format.

Det enklaste sättet att få in rätt längd är att ställa dig på hopprepets mitt med den ena foten och att hålla handtagen intill varandra vertikalt så att att de pekar rakt upp i en rak linje ovanför foten. Handtagen ska nå upp till ditt bröst men längden beror även på din hoppteknik och hur rutinerad du är.

Är du total gröngöling är det lättare att hoppa med ett något längre hopprep, och då kan du välja en längd där handtaget nästan går upp till axlarna medan proffsiga tävlingshoppare föredrar korta rep som endast når upp till revbenen.

Vissa hopprep kommer med en finurlig mekanik där du med hjälp av ett litet verktyg kan förlänga eller förkorta repet genom att lossa på ett spänne eller lås, medan andra modeller justeras genom att du slår knutar på det. Tänk på att knutarna inte ska gå utmed mitten utan gör dem på sidorna istället, men sätt dem inte heller alldeles vid handtaget då det kan göra rotationsrörelsen trög.

3. Handtag

Handtaget på ett hopprep är mycket viktigt då det dels påverkar handens grepp, dels ger repet mer eller mindre friktion. Om du hoppar mycket snabbt vill du ha så lite friktion som möjligt medan det spelar mindre roll om du föredrar en lugnare takt.

En annan skillnad är huruvida repet sitter "fast" i handtaget eller inte. När repet är fixerat vid handtaget roterar det i din hand när du hoppar medan andra modeller har repet fäst vid ett kullager så att enbart det roterar. Ett vadderat handtag är skönt att hålla i men kan upplevas som att det ger mindre kontroll medan ett smidigt, halt handtag i trä eller plast ger en stadigare känsla.

Det finns också modeller som är avsiktligt tyngre för dem som även vill träna extra på armmuskler och axlar medan de hoppar.

4. Räknare

En kul variant är att välja ett hopprep med räknare. Det fungerar antingen rent mekaniskt eller digitalt, där den senare varianten också brukar ha en timer och en kaloriräknare.

Hoppandet i sig är det samma men många upplever det som motiverande att exempelvis satsa på femhundra hopp om dagen eller att köra timade intervaller som en del av HIIT-träningen.

Så har vi testat

Vi beställde hem olika produkter till kontoret och testade dem sedan utförligt för att avgöra vilka vi tyckte bäst om. Köpguide har inte fått någon ersättning för att testa eller lyfta fram vissa modeller.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden