Bästa tabletter till diskmaskinen 2024

Bästa tabletter till diskmaskinen 2024

Vilket maskindiskmedel är bäst i tablettform? Här går vi igenom flera olika tillverkare och rangordnar deras diskmaskinstabletter.

Senast uppdaterad: 20 mars 2024

Diskmaskinstabletter underlättar doseringen i diskmaskinen, men vilken ska man egentligen köpa? Här samlar vi våra omdömen för alla de mest populära maskindisktabletterna.

Våra bästa tabletter till diskmaskinen är:

1. Yes Original All In One 84

Yes vanliga Original-tabletter är det mest prisvärda alternativet som vi verkligen kan rekommendera. Yes Original har inga problem att lösa upp matrester eller ugnsformar där ost och annat har stelnat.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Yes Original All In One 84

Positivt 👍

 • Prisvärt alternativ
 • Fungerar bra till alla diskmaskiner som tar tabletter

Bästa priset på Yes Original All In One 84


2. Yes Platinum 80-pack

Trots att det här är en vanlig produkt i butikshyllorna är det de maskindisktabletter som vi blev allra mest nöjda med. Yes Platinum är en pålitlig produkt som ger oss bra diskresultat varje gång, med lagom mycket glans och utan kvarliggande rester i diskmaskinen.

Specifikationer:

 • Namn: Platinum 80-pack
 • Tillverkare: Yes
 • Antal tabletter: 80 st
 • Miljömärkt: Ja
Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Yes Platinum 80-pack

Positivt 👍

 • Bäst testresultat
 • Stor förpackning!
 • Lågt pris per tablett

Negativt 👎

 • Inte billigast — men heller inte dyrast

Bästa priset på Yes Platinum 80-pack


3. Finish Powerball All in One Max Dishwasher Tablets 100 pack

En mycket bra vidareutveckling av Powerball-konceptet från Finish, där man gått vidare från de billigare pulverbaserade tabletterna till förmån för dessa tabletter som även har flytande glansmedel.

Med All In One tycker vi faktiskt att de rengör nästan lika bra som Yes Platinum, vilket är ett bra betyg — och kan du hitta dem till lägre pris är det bara att slå till!

Specifikationer:

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Finish Powerball All in One Max Dishwasher Tablets 100 pack

Positivt 👍

 • Bra prestanda
 • Lägsta priset
 • Stor förpackning!

Negativt 👎

 • Rengör lite sämre än testvinnaren

Bästa priset på Finish Powerball All in One Max Dishwasher Tablets 100 pack


4. Grumme Maskindiskmedel 50-pack

För dig som värnar om miljön och vill ha ett miljövänligt alternativ finns de här maskindisktabletterna från Grumme, som utöver sin Svanen-miljömärkning även är en helt vegansk produkt som dessutom rekommenderas av Astma- och allergiförbundet.

För dig som vet med dig att du har känslighet eller allergier är därför Grumme Maskindiskmedel 50-pack ett utmärkt val som minskar din generella allergi genom att minska de allergener du utsätts för i vardagen.

Specifikationer:

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Grumme Maskindiskmedel 50-pack

Positivt 👍

 • Miljövänligt alternativ!
 • Skonsam för allergiker
 • Bättre för miljön

Negativt 👎

 • Inte lika bra rengöringskraft

Bästa priset på Grumme Maskindiskmedel 50-pack

Innehåll

Tabletter med diskmedel

Tack vare diskmedelstabletter slipper du krångla med flytande maskindiskmedel och separat spolglans när du ska sätta igång ett diskprogram — istället lägger du bara smidigt och enkelt in en liten tablett i diskmaskinen innan start.

Både spolglans och diskmedel är alltså inbyggt i diskmedelstabletten, så du behöver inte oroa dig om något annat.

Vanliga frågor

Att köpa tabletter till diskmaskinen kan vara förvirrande och väcka många frågor. Här besvarar vi de vanligaste ni läsare ställer till oss.

Vilka maskindisktabletter är bäst?

I vårt test kom vi fram till att Yes Platinum Allt i ett 84-pack är det bästa valet om du inte behöver köpa ett budgetalternativ. Om det är viktigt för dig att komma billigt undan kan vi rekommendera Grumme Maskindiskmedel 50-pack.

Ska man ta av plasten?

Vi får förvånansvärt många frågor om huruvida man ska ta av plasten på de maskindisktabletter som har ett genomskinligt hölje runt sig. Svaret på denna frågan är nej, du ska inte ta av plasten; den löses upp av vatten och försvinner alltså automatiskt när diskningen pågår.

Det finns dock diskmaskinstabletter som är enskilt förpackade i en plast som inte är transparent, och denna ska du allra oftast ta bort från tabletten innan du lägger den i din diskmaskin. Om du är osäker på hur du ska göra, läs alltid instruktionerna på förpackningen.

Kan man använda diskmaskinstabletter i tvättmaskinen?

Nu kanske du undrar om du läste rätt, men det är faktiskt en vanlig fråga — kan man använda tabletter som är avsedda för diskmaskiner i en tvättmaskin? Svaret är faktiskt ja, men inte för att tvätta kläder! Du kan däremot använda maskindisktabletter för att göra rent trumman grundligt.

Om du vill testa detta själv lägger du en diskmaskintablett i trumman på din tvättmaskin och startar ett program på så hög värme som vanligt, oftast 90 eller 95 grader.

Är pulver eller flytande tabletter bäst?

Det finns diskmaskintabletter i både ren pulverform och som blandar pulver med en flytande form. De diskmaskintabletter som är i pulverform brukar vara förpackade i en plastförpackning som du ska ta av innan den läggs i diskmaskinen och de med som även har flytande innehåll har en plasthinna som löses upp automatiskt av vattnet i diskmaskinen.

Enligt våra tester är det betydligt lättare att få ett riktigt bra diskresultat med skinande ren disk om du använder en diskmaskinstablett som har ett flytande innehåll; antagligen för att dessa i större omfattning innehåller spolglans och även att det krävs mindre vatten för att diskmedlet ska spridas bra i diskmaskinen när diskmedlet redan är flytande.

För bäst resultat på enklast möjliga sätt rekommenderar vi därför främst de diskmaskinstabletter som har en del flytande innehåll, eftersom de är pålitliga och enkla att använda.

Så har vi testat

Redaktionen på Köpguide köpte hem många olika varianter av maskindisktabletter från alla olika tillverkare vi kunde hitta, för att utvärdera dem och själva se vilken som är bäst. Vi har inte blivit sponsrade eller fått något incitament för att lyfta fram någon specifik produkt.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden