Bästa trådlösa hörlurarna med surroundljud 2024

Bästa trådlösa hörlurarna med surroundljud 2024

Hitta de bästa hörlurarna för trådlös surround i hemmet — det smidigaste sättet att uppleva riktigt surroundljud.

Senast uppdaterad: 3 april 2024

Att ha riktigt bra surroundljud är underbart när man ser på film eller spelar, men alla tillfällen tillåter inte att man har så pass hög ljudvolym som man skulle vilja — eller så kanske du inte ens har plats för ett riktigt surroundsystem hemma.

En bra lösning på problemet är hörlurar med surroundljud, och som tur är finns det riktigt bra sådana att köpa. Här samlar vi de bästa hörlurarna med surroundljud, oavsett om du ska spela spel eller se på film.

Headset till datorn? Denna artikel rör surroundhörlurar för att titta på film, och alltså inte datorspelande. Är du ute efter bra gamingheadset kan du läsa den köpguiden istället.

1. Sony MDR-HW700DS

Sony MDR-HW700DS

Sonys trådlösa hörlurar MDR-HW700DS är precis den typen av hörlurar som det här testet handlar om, och de är dessutom ett par riktigt bra hörlurar på alla sätt och vis; de har bra ljud, har stöd för många ljudformat och de har en bekväm passform så att du orkar titta i flera timmar.

Ljudet skickas trådlöst till hörlurarna genom den box som du kopplar in HDMI-kabeln till. Boxen har stöd för fyra olika källor och du växlar mellan olika källor — alltså mellan exempelvis PlayStation, TV-kanaler eller datorn — genom snabbknappar på hörlurarna själva och på boxen.

Sonys lösning har stöd för alla moderna ljudformat och växlar bild till TV:n utan att försämra bildkvaliteten. Detta gör att du dessutom kan koppla in fler källor till din TV; även om den bara har en eller två ingångar sväljer Sony-boxen fyra HDMI-kablar och skickar sedan den bild du valt till din TV.

Om du vill använda två MDR-HW700DS-hörlurar kan du köpa den japanska versionen från Amazon — då kan du använda två stycken hörlurar samtidigt så att två personer kan lyssna på surround till samma film eller spel.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Sony MDR-HW700DS

Positivt 👍

  • Riktigt bra surroundljud
  • Box med HDMI-växlare
  • Går att justera basen (LFE) separat

Negativt 👎

  • Enbart den japanska versionen har stöd för dubbla hörlurar

Bästa priset på Sony MDR-HW700DS

Innehåll

Hemmabio i hörlurar

När man ser på film är ljudet en stor del av upplevelsen, och tack vare hörlurar som erbjuder just surroundljud — och därmed en illusion av att faktiskt ha högtalare runt omkring dig — går det sedan ett par år tillbaka att få en bra ljudupplevelse utan att störa grannar eller familjemedlemmar som gör annat.

Med trådlösa hörlurar är man dessutom inte bunden till någon kabel utan kan sitta och avnjuta sin film på den plats man så önskar.

Bättre än stereo

Hörlurar har ju funnits i flera decennier, men dessa har traditionellt varit stereohörlurar, och även om dessa också fungerar bra så är det inte riktigt samma sak. Den stora skillnaden ligger i kanalseparationen, där stereo är två kanaler — höger och vänster.

När det kommer till surroundljud delas ljudet istället upp i minst 6 ljudspår; vänster fram, center (röstkanalen), höger fram, höger bak, vänster bak — och sist men inte minst en helt egen kanal för basljudet (LFE).

Att ha kanalerna separerade innebär att du får ett mycket klarare ljud i dina hörlurar jämfört med om du ser på en film eller spelar spel med stereohörlurar, och du kan dessutom justera kanalerna var för sig; om du vill höja bara basljudet så kan du göra det utan att påverka de andra kanalerna.

Större ljudbild

Allt sammantaget innebär ett par hörlurar med äkta surroundljud att du får en betydligt större ljudbild än om du spelar spel eller ser på en film med ett par stereohörlurar. Det duger absolut bra med stereo i de flesta sammanhang, men när man väl har provat ett par hörlurar med äkta surroundljud är det svårt att gå tillbaka.

Inte många hörlurar

Det finns tyvärr inte speciellt många hörlurar på marknaden som erbjuder surroundljud, men hörlurarna från Sony gör jobbet bäst av alla som hittills har tillverkats.

Allt eftersom fler produkter lanseras kommer vi att testa dem och tipsa om butiker där du kan handla dem, men just nu är det bara Sonys trådlösa surroundhörlurar som erbjuder det vi är ute efter.

Så har vi testat

Vi beställde hem de hörlurarna som gav oss det vi ville ha; tyvärr finns det inte så många på marknaden, som vi skrivit ovan. Köpguide har inte fått någon ersättning för att testa eller lyfta fram vissa modeller.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden