Bästa pusselramen 2024

Bästa pusselramen 2024

Hitta de bästa ramarna till dina pussel — här samlar vi allt du behöver veta för att hitta bra och pålitliga ramar till ett bra pris.

Senast uppdaterad: 3 april 2024

1. BGA Stilren Vit 50x70

BGA Stilren Vit 50x70

Bästa budgetval! Att den är i en enkel och stilren vit design gör att den passar in i alla hem och miljöer. En fin och lättmonterad ram som går att få i mängder av olika storlekar — vad du än skulle behöva.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med BGA Stilren Vit 50x70

Positivt 👍

  • Bra pris

Negativt 👎

  • Enkel design

Bästa priset på BGA Stilren Vit 50x70


2. BGA Rokoko Guld 50x70

BGA Rokoko Guld 50x70

Vår favorit! En vacker guldram i klassiska mått som passar alla vanliga storlekar på pussel. Om du vill kan du dessutom få både UV-glass och antireflexbehandling på glaset.

Finns givetvis i flera olika storlekar för den som behöver större eller mindre; eller helt skräddarsydda storlekar.

Skickas hem, välförpackad i bra emballage, utan att gå sönder — förvånansvärt bra!

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med BGA Rokoko Guld 50x70

Positivt 👍

  • Vacker guldram
  • Hög kvalitet

Negativt 👎

  • Lite dyr

Bästa priset på BGA Rokoko Guld 50x70

Innehåll

Att välja ram

När man letar ramar så finns det mängder med olika storlekar och prisklasser, och givetvis är det mer än storleken som har betydelse för att priserna varierar; det handlar också om kvalitet och eventuell behandling av glaset.

Ramstorlek

Vilken storlek du behöver på din pusselram beror på vilken storlek pusslet i sig har, och det finns flera olika. Pusslets storlek står alltid angivet på dess kartong, så ta en titt på kartongen om du är osäker.

Ramar med UV-skydd

Något som du faktiskt inte vill snåla med när du handlar ramar är glaset, för om du ska ha ett motiv, som ett pussel i det här fallet, inramat kommer det med tiden innebära att solens strålar sliter på motivet — om du inte köper en ram med UV-skyddat glas, det vill säga.

Glas med UV-skydd gör precis det som det låter som; det skyddar motivet mot solens UV-strålar, precis som solglasögon gör, men utan att glaset är mörkt. De UV-skyddade glasen är precis lika genomskinliga som vanliga glas, men de kostar lite mer att tillverka.

Reflexfritt glas

Det finns dessutom glas som är reflexfritt, vilket alltså innebär att de har en behandling som gör att de inte reflekterar ljus tillbaka mot dig. Detta gör att det är mycket enklare att se pusslet som du har ramat in oavsett ljuset i rummet; även i solljus blir det lättare att se motivet när solens strålar inte reflekteras i glaset.

Mått på pussel

Hur stora är egentligen pussel med olika antal pusselbitar?

Pusselmått:

  • 500 bitars pussel 50 x 45 cm
  • 1000 bitars pussel är 70 x 50 cm
  • 1500 bitars pussel är 80 x 60 cm
  • 2000 bitars pussel är 100 x 70 cm
  • 3000 bitars pussel är 120 x 80 cm

OBS! Kontrollera storleken på det pussel ni ska rama in så att ni inte råkar köpa fel mått på ramen. Ibland skiljer det några centimeter mellan olika tillverkare, och det är så klart onödigt att råka köpa en ram som är för liten eller för stor av misstag.

Undvik för billiga ramar

Det kan kännas lockande att köpa de billigaste ramarna man kan hitta, men allt för ofta är det tyvärr låga priser genom att man har låtit kvaliteten lida — både vad gäller ramens kvalitet, men även glasets kvalitet.

Därför har många billigare ramar inte ens glas som framsida, utan en lite hårdare plastskiva, som inte alls ger samma lyster och skydd för motivet som ett riktigt glas med UV-skydd.

Billigare i längden

Att göra ett riktigt bra köp från början innebär i längden att det faktiskt blir billigare; med bra ramar och glas skyddar ditt motiv och får dessutom en ram som inte går sönder i första taget.

Skyddar dina pussel

När du skaffar en pusselram som har ett glas med UV-skydd innebär det att du skyddar de pussel du ramar in; de kommer inte missfärgas av solens strålar över årens lopp och de kommer att vara skyddade så länge du önskar ha dem inramade.

Läs mer om pussel

Vi älskar pussel och har samlat mer information i våra artiklar om både pussellim och pusselmattor:

Ta ditt pusselintresse till nästa nivå med riktigt bra produkter som verkligen hjälper till!

Så har vi testat

Vi har beställt hem de olika ramarna vi rekommenderar i det här testet, och har inte fått betalt från någon tredje part för att lyfta fram en specifik pusselram.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden