Bästa pusselmattan 2024

Bästa pusselmattan 2024

Lägg pussel var du än är med en smidig pusselmatta. Här är våra favoriter i alla olika prisklasser!

Senast uppdaterad: 29 januari 2024

Vi älskar pussel, och pusselmattan har verkligen låtit oss lägga pussel när det passar oss — trots hektiskt familjeliv.

Här tipsar vi om våra favoritprodukter för den som vill lägga pussel smidigt med en pusselmatta.

1. Jumbo Puzzle Mates Portapuzzle Standard 1500

Det här är en smidig modell av pusselmatta som har ett hårt underlag och som därmed erbjuder en viktig funktion: att kunna lägga pussel var som helst, och att kunna förvara ditt pussel under tiden du lägger det.

Portapuzzle Standard 1500 är stor nog att klara av pussel på upp till 1500 bitar, och låter dig därmed att fortsätta lägga extra stora pussel var du så önskar.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Jumbo Puzzle Mates Portapuzzle Standard 1500

Positivt 👍

 • Bra pris!
 • Upp till 1500 bitar

Negativt 👎

 • Tar lite mer plats än en vanlig pusselmatta

Bästa priset på Jumbo Puzzle Mates Portapuzzle Standard 1500


2. Clementoni Pusselmatta

Pusselmattor är, som tur är, inte några dyra produkter. Här kommer du riktigt billigt undan och får ändå en kvalitetsprodukt. Den här pusselmattan kommer med en uppblåsbar rulle som du lindar pusselmattan runt. Pusselbitarna håller sig på plats och du kan fortsätta lägga pusslet en annan dag — eller på en annan plats.

Det låga priset gör det möjligt att köpa flera stycken, så att du kan lägga flera olika pussel samtidigt.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Clementoni Pusselmatta

Positivt 👍

 • Billigast
 • Enkel
 • Upp till 2000 bitar

Negativt 👎

 • Saknar markeringar för pusselstorlekar

Bästa priset på Clementoni Pusselmatta


3. Jumbo Puzzle Mates Portapuzzle Board 500-1000

Smidig variant av den lite dyrare Portapuzzle-mattan — den här kostar bara lite mer än övriga pusselmattor men levererar verkligen. Om du har plats för ett pussel som inte rullas ihop är det här ett bra och billigt val där det är enkelt att fortsätta lägga pusslet oavsett underlag.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Jumbo Puzzle Mates Portapuzzle Board 500-1000

Positivt 👍

 • Lågt pris
 • Upp till 1000 pusselbitar

Negativt 👎

 • Går ej att rulla ihop (kan vara både fördel och nackdel)

Bästa priset på Jumbo Puzzle Mates Portapuzzle Board 500-1000


4. Jumbo Puzzle Mates Portapuzzle Deluxe

Jumbo Puzzle Mates Portapuzzle Deluxe

Inte riktigt en pusselmatta, men Portapuzzle Deluxe är en i stort sett obligatorisk pusselväska som dessutom är ett portabelt pusselbord, där du får plats med pussel på upp till 1000 bitar utan problem.

De bitar du ännu inte lyckats lägga på rätt plats på pusslet har du enkelt och smidigt i sidofacken som läggs över pusslet.

Här får du alltså förvaring för dina pussel och ett pusselbord på samma gång — och det utan att prislappen är speciellt hög! Perfekt för den som vill kunna lägga pussel både hemma i köket, i vardagsrummet och på landstället.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Jumbo Puzzle Mates Portapuzzle Deluxe

Positivt 👍

 • Pusselbord
 • Pusselförvaring
 • Bra pris
 • Upp till 1000 bitar

Negativt 👎

 • Tar lite mer plats än en vanlig pusselmatta

Bästa priset på Jumbo Puzzle Mates Portapuzzle Deluxe

Innehåll

Vad är en pusselmatta?

Får du inte börja lägga pussel på köksbordet för att det snart kommer ätas middag där? Vill du kunna ta med dig pusslet på semestern? Då är en pusselmatta precis det du letar efter.

En pusselmatta låter dig ta en paus när du lägger pussel, vilket också innebär att du kan lägga pussel precis så ofta du vill. Med en pusselmatta lägger du nämligen pusslet precis som vanligt, men du gör det på en matta — och när du är klar rullar du mattan runt en cylinder och låser fast den.

Pusselmattan är en genialisk produkt, och den är så enkel att använda att det förändrar hela sättet man lägger pussel på; var som helst, när som helst. Rulla bara ut pusselmattan och kör igång.

Skadas pussel av pusselmattor?

När man först hör att man ska rulla ihop ett pussel i en matta kan det låta som att pusslet kommer gå sönder, men så är inte fallet — som tur är skadas inte pusselbitarna alls när du använder en pusselmatta.

Faktum är att bitarna inte pressas åt så hårt runt rullen, utan de hålls bara fast på sin plats runt rullen inuti mattan. Det finns alltså ingen risk att ditt pussel går sönder, så länge du använder pusselmattan så som den är tänkt.

Vilken pusselmatta är bäst?

Vi tycker att den bästa pusselmattan är den enklaste; Pusselmatta 500-2000 Bitar, även om den inte ger dig alla olika funktioner som dyrare alternativ kan ge. För den som vill kunna lägga pussel i alla rum eller på ojämna ytor är Portapuzzle Deluxe ett spännande och intressant val.

Bästa pusselmattan 1000 bitar

För pussel i storleken upp till 1000 bitar rekommenderar vi pusselmattan Pusselmatta 500-2000 Bitar som är bra och förvånansvärt enkel att använda.

Om du vill kan du dessutom köpa Portapuzzle Deluxe så att du kan ta med dig ditt pussel och lägga det var som helst, eller det lite billigare alternativet Portapuzzle Standard 1500 som fortfarande ger dig möjligheten att vara flexibel.

Bästa pusselmattan 2000 bitar

Om du ska upp till pussel på 2000 bitar behöver du en dedikerad pusselmatta som klarar av den storleken — men lugn, för det är inte dyrt. Titta in vår rekommenderade pusselmatta Pusselmatta 500-2000 Bitar som klarar av allt från 500 bitar upp till 2000 bitar.

När du har mattan utrullad lägger du ditt pussel som vanligt, och när du ska ta en paus tar du bara den vita rullen och rullar din pusselmatta runt — inga pusselbitar lossnar eller blir förstörda. En toppenbra produkt!

Bästa pusselmattan 3000 bitar

Om du ska lägga ett pussel på så mycket som 3000 bitar finns det inget bättre val av pusselmatta än Pusselmatta 500-3000 Bitar från Tilda Toys — precis lika enkel att använda som deras alternativ för pussel upp till 2000 bitar, men lite större så att du får plats med alla 3000 bitarna. Priset är dessutom riktigt bra och passar alla plånböcker.

Pusselmatta för träning

En del som letar efter en pusselmatta letar efter en sådan pusselmatta som man använder när man exempelvis tränar kampsport, som med sina mönstrade kanter ansluts som ett pussel. Den här köpguiden handlar inte om pusselmattor för träning eller golvskydd, utan om de pusselmattor som används för pussel. 😊

Om du är intresserad av pusselmattor för träning, läs inlägget om bäst gymgolv och pusselmatta för träning.

Hitta mer till pussel

Vi älskar pussel och har samlat fler köpguider om pussel och det som hör till:

Ta hjälp av våra köpguider för att hitta de bästa produkterna för din hobby!

Så har vi testat

Vi beställde hem olika produkter till redaktionen och testade dem sedan utförligt för att avgöra vilka vi tyckte bäst om. Köpguide har inte fått någon ersättning för att testa eller lyfta fram vissa modeller.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden