Bästa lusmedlet 2024

Bästa lusmedlet 2024

Bli kvitt löss enkelt med våra bästa behandlingar mot löss!

Senast uppdaterad: 29 april 2024

Många tycker att löss är otroligt jobbiga, och de kan dessutom vara svåra att bli av med. Här samlar vi de lusmedel som faktiskt gett bäst resultat när vi har testat dem.

Bästa lusmedlet:

1. Linicin Lusschampo

Ett förvånansvärt bra lusschampo som effektivt och enkelt tar död på alla löss och lusägg i håret. Går snabbt att applicera och är sedan enkelt att tvätta ut. Mycket

Du kan med fördel tvätta ur håret med ditt vanliga schampo efter behandlingen, så att du får bort den distinkta lukt som annars kan sitta i håret efter en lusbehandling.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Linicin Lusschampo

Positivt 👍

  • Dödar alla löss med en behandling
  • Enkel att applicera
  • Snabb behandling
  • Utan allergener
  • För både barn och vuxna
  • Prisvärt!

Bästa priset på Linicin Lusschampo


2. Linicin Prevent Spray

När du har blivit av med dina löss gäller det att använda ett förebyggande medel, exempelvis om andra elever i klassen fortfarande har löss. Den här förebyggande lussprayen gör att lössen inte vill vara i ditt hår och du slipper dem.

Det kan vara bra att köra en förebyggande lusbehandling i ett par dagar efter din behandling, eftersom det kan gömma sig en liten lus på ett örngott eller i täcket i några timmar — har man riktigt otur kan den hoppa tillbaka i håret.

Tips: Lägg örngott och täcke i frysen i minst två dygn för att döda av samtliga löss.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Linicin Prevent Spray

Positivt 👍

  • Förebyggande behandling
  • Enkel att spraya i håret
  • För både barn och vuxna

Bästa priset på Linicin Prevent Spray

Att tänka på

När du ska använda lusmedel — oavsett om det är lusschampo eller lusspray — är det viktigt att tänka på detta:

1. Applicera noggrant

När det kommer till att bekämpa löss med hjälp av lusmedel är det viktigt att du inte är stressad, utan att du tar det lugnt och är noggrann när du applicerar behandlingen.

2. Följ instruktionerna

Om du har ett lusschampo behöver du låta det verka en liten stund innan du tvättar ur det. Om du inte gör det kommer lusmedlet inte vara lika effektivt; detta beror på att lusmedel går ut på att kväva lössen, och om du då inte låter det sitta i så länge som det ska så överlever de istället.

3. Skölj noga

När du är klar med en lusbehandling med lusschampo är det viktigt att du sköljer ordentligt. Även här är det alltså viktigt att du inte stressar igenom behandlingen, utan att du i lugn och ro gör alla steg som krävs.

4. Undvik lusmedel i ögonen

Lusmedel är skadliga för alla kroppens slemhinnor, så som i munnen eller i ögonen. Att få lusmedel i ögonen kan vara farligt och eftersom lusmedel appliceras relativt nära ögonen är det viktigt att vara försiktig.

Så har vi testat

Redaktionen på Köpguide har flera barn och det är vanligt att de får löss, oftast genom skolan. Vi kan med både glädje och förskräckelse säga att vi har testat de lusmedel som finns i Sverige och har kommit fram till vilka som fungerat allra bäst. Köpguide har inte fått betalt för att framhäva några butiker eller produkter i den här köpguiden.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden