Bästa rymdlampan 2024

Bästa rymdlampan 2024

Hitta den bästa rymdlampan till ditt barn — eller dig själv! Här samlar vi våra favoriter.

Senast uppdaterad: 9 juni 2024

Rymdlampor eller stjärnprojektorer ger barnens rum ett otroligt mysigt sken med en stjärnhimmel som rör på sig — perfekt för myset, nattningen eller det senare rymdintresset när barnen blir större.

Bästa rymdlampan 2024:

1. Pabobo Dynamisk Stjärnprojektor Nattlampa

Den här stjärnprojektorn är perfekt för barnens rum och låter dem somna in till ett rogivande vitt brus tillsammans med en dynamisk stjärnhimmel som sakta rör på sig.

Det finns flera längre program, som exempelvis 20 minuter ("Quiet Child") och 40 minuter ("Restless Child"). Den kan dessutom reagera på om barnet vaknar på natten i ett försök att få dem att somna om!

Specifikationer:

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Pabobo Dynamisk Stjärnprojektor Nattlampa

Positivt 👍

 • Flera långa program (upp till 40 minuter)

Negativt 👎

 • Lite dyrare — men prisvärd

Bästa priset på Pabobo Dynamisk Stjärnprojektor Nattlampa


2. Vitu Star Projector

Förvandla rymden till en riktigt mysig stjärnhimmel med den mycket populära galaxylampan som tagit världen med storm. Lampan fungerar både som mysig kvällsbelysning när du ska ha filmkväll och nattlampa när du ska somna. Det är inte bara en lamp

Specifikationer:

 • Namn: Star Projector
 • Tillverkare: Vitu
 • Vikt: 500 g
 • Batterityp: Inbyggt batteri
 • Tvättbart överdrag: Nej
Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Vitu Star Projector

Positivt 👍

 • Stjärnhimmel i barnrummet
 • Inbyggd bluetooth-högtalare

Bästa priset på Vitu Star Projector


3. Pabobo Pabobo Stjärnprojektor Svamp

Det här är en gullig och mycket prisvärd stjärnprojektor som har formen av en svamp, som passar in i vilket barnrum som helst. Överraskande ljusstark och ett lågt pris gör att den här stjärnprojektorn får en stark rekommendation från oss!

Specifikationer:

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Pabobo Pabobo Stjärnprojektor Svamp

Positivt 👍

 • Bra ljusstyrka
 • Gullig svampform
 • Bra batteritid

Bästa priset på Pabobo Pabobo Stjärnprojektor Svamp

Vad är en stjärnprojektor?

En stjärnprojektor eller rymdlampa passar perfekt för det lilla barnet som du vill hålla lugnt, eller till det större barnet som börjar bli intresserat av rymden och rymdfärder.

Lampan projicerar en bild av en dynamisk stjärnhimmel som rör på sig på era väggar och tak, vilket ger en mysig rymdkänsla i både rummet eller kojan.

Tänk på detta

När det kommer till att hitta rätt rymdlampa eller stjärnprojektor till ditt barn är det viktigt att tänka på några saker:

1. Ålder på barnet

Hur gammalt barnet är avgör vilken typ av rymdlampa du ska köpa. Är det ett barn mellan 0-3 år duger de minsta lamporna bra och kan vara något för dem att titta på och utforska.

Skulle det istället röra sig om ett större barn, omkring 3-7 år, så är det istället värt att betala lite extra och få en riktig stjärnhimmel i rummet.

2. Storleken på rummet

Nästa sak att tänka på är hur stort rummet är. Skulle det vara ett väldigt stort rum så kan du behöva en större rymdlampa/stjärnprojektor — eller så ställer du helt enkelt in den närmre taket eller väggen för att få en bättre effekt.

3. Prisnivå

Vilket pris som fungerar för dig är det bara du själv som kan avgöra. Har du inte möjlighet att köpa en dyrare produkt är det självklart bättre än inget att köpa en lite billigare variant; konceptet är ju liknande produkterna sinsemellan och vi är säkra på att ditt barn kommer tycka det är läckert oavsett prisnivå.

4. Funktioner

Det finns ju även olika funktioner i de olika produkterna. Ett exempel är att kunna använda rymdlampan som en trådlös Bluetooth-högtalare, som exempelvis Star Projector med inbyggt trådlöst batteri — en smidig lösning för dig som vill kunna spela musik och ha en mysig stjärnhimmel på samma gång.

Så har vi testat

Vi beställde hem olika rymdlampor/stjärnprojektorer för att testa dem i våra hem på olika sätt. Vi har flera barn i olika åldrar som har fått ge sina egna synpunkter på lamporna. Köpguide har inte fått någon ersättning från butiker eller tillverkare för att framhäva någon specifik produkt.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden