Bästa trådlösa tangentbordet 2024

Bästa trådlösa tangentbordet 2024

Här hjälper vi dig att hitta det bästa trådlösa tangentbordet till din dator!

Senast uppdaterad: 14 april 2024

Att hitta ett riktigt bra trådlöst tangentbord kan vara svårt — här är de bästa alternativen som finns att köpa just nu.

1. Logitech MX Keys

Batteritid på en vecka med bakgrundsbelysningen igång, och upp till fem månader om du stänger av den för att spara på batteriet.

Det som utmärker MX Keys från resten av de trådlösa tangenborden i testet är hur skönt att det är att skriva på; tangenterna är precis lagom höga och har en bra känsla i nertryckningarna.

Om du har en Mac-dator istället för en PC finns samma tangentbord att köpa med korrekta knappar för Mac — se modellen MX Keys for Mac.

Specifikationer:

 • Namn: Logitech MX Keys
 • Trådlöst: Ja
 • Trådlös teknik: Bluetooth och radio
 • Trådlös räckvidd: 10 meter
 • Handledsstöd: Nej
 • Batterier: Inbyggt batteri
Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Logitech MX Keys

Positivt 👍

 • Riktigt skönt att skriva på
 • Bra batteritid
 • Bluetooth och radio (RF)
 • Perfekt storlek

Negativt 👎

 • Inga nackdelar

Bästa priset på Logitech MX Keys


2. Logitech Ergo K860

Självklart behövs även ett så kallat ergonomiskt tangentbord i testet, och det här är vår favorit bland trådlösa ergonomiska tangentbord.

Även om ergonomiska tangentbord kan se lite märkliga ut om man inte har testat dem så är de fantastiskt sköna att skriva på, speciellt under längre stunder.

Den ergonomiska formen på tangentbordet gör att du kan ha dina händer vilandes i deras naturliga vinkel när du skriver, vilket förebygger förslitningsskador i dina handleder. Dessutom ingår ett riktigt bra handledsstöd!

Specifikationer:

 • Namn: Logitech Ergo K860 Nordic
 • Trådlöst: Ja
 • Trådlös teknik: Bluetooth och radio
 • Trådlös räckvidd: 10 meter
 • Handledsstöd: Ja
 • Batterier: 2xAAA
Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Logitech Ergo K860

Positivt 👍

 • Ergonomiskt utformad
 • Skönt handledsstöd
 • Förebygg skador
 • Bra batteritid
 • Sköna tangenter

Negativt 👎

 • Inga nackdelar

Bästa priset på Logitech Ergo K860


3. Logitech K400 Plus

Även om tangenterna är lite högre än på MX Keys, och dessutom inte är lika sköna att skriva på, är K400 Plus ett tangentbord som förtjänar att nämnas för dess smidiga funktion med både tangentbord och pekplatta — precis som på en bärbar dator.

Det här lämpar sig utmärkt för dig som vill ha en ergonomisk lösning likt en Mouse Trapper, där du inte behöver röra på handen för att sträcka dig efter musen. Bra för dig som vill undvika förslitningsskador som musarm!

En nackdel är att tangentbordet bara har stöd för radio och alltså inte Bluetooth — detta gör att du behöver en USB-dongel (som självklart medföljer).

Specifikationer:

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Logitech K400 Plus

Positivt 👍

 • Lågt pris
 • Smidigt med ergonomisk pekplatta
 • Komplett lösning för en kompakt arbetsyta
 • Bra batteritid

Negativt 👎

 • Inte riktigt lika skön att skriva på som vår favorit
 • Kräver dongel

Bästa priset på Logitech K400 Plus

Innehåll

Funktioner

Vilka funktioner är egentligen viktigast när det handlar om ett trådlöst tangentbord?

Trådlöst tangentbord

Först på listan är givetvis det faktum att tangentbordet är trådlöst; det är inte så märkligt att det är ett krav när vi letar upp det bästa trådlösa tangentbordet.

Ett trådlöst tangentbord har den enorma fördelen att du kan placera det var du vill utan att behöva krångla med sladdar. I många fall vill man ha det till datorn i vardagsrummet, och i andra fall vill man bara slippa ett rörigt skrivbord med för många sladdar.

Framför allt gör det faktum att du kan ta med dig ett trådlöst tangentbord för arbeta var du nu skulle behöva det att det är värt att köpa dem för en lite dyrare peng än de traditionella, USB-kopplade tangentborden.

Trådlös teknik

Utöver att tangentbordet är trådlöst finns det ytterligare en dimension på frågan om trådlösa tangentbord, och det är vilken trådlöst teknik som tangentbordet använder sig av. Den vanligaste tekniken är Bluetooth, tätt följt av radiovågor (som vanligtvis kallas för RF efter Radio Frequency).

 • Bluetooth: Bluetooth har den stora fördelen med att vara automatiskt kompatibel med alla de enheter som har stöd för Bluetooth, vilket kan vara både din telefon, pekplatta och dator.
 • RF: Radio, å andra sidan, behöver en USB-dongel som agerar mottagare åt din dator — men samtidigt får du fördelen att signalen räcker över betydligt längre avstånd.

Vilken teknik som passar dig bäst är upp till dig själv och din egen arbetssituation, men i de allra flesta fall är Bluetooth att föredra när man köper ett trådlöst tangentbord. Vår favorit Logitech MX Keys har stöd för båda teknikerna, så ibland behöver man heller inte välja.

Bakgrundsbelysning

En del tror kanske inte att de behöver någon bakgrundsbelysning på sitt tangentbord, eftersom de inte sitter och skriver i mörkret direkt — men faktum är att en bakgrundsbelysning hjälper dig att se vad du skriver lättare i de allra flesta ljussituationer förutom i dagsljus.

Om du arbetar på kvällarna eller på morgnarna har du med andra ord lika stor nytta av bakgrundsbelysning på ditt trådlösa tangentbord som om du hade arbetat på natten — det gör det mycket lättare att hitta rätt tangenter oavsett tid på dygnet.

Storlek på tangenter

Det finns många tangentbord som är i mindre varianter än de fullstora tangentborden, vilket kan vara smidigt om du ska ut och resa eller behöver ett portabelt tangentbord i datorväskan.

Nackdelen med de mindre tangentborden är dock att de gör avkall på tangentstorleken för att få ner tangentbordets totala storlek; det blir alltså lite svårare att skriva, speciellt om du har lite större fingrar.

Bästa trådlösa tangentbordet

När det kommer till att välja det bästa trådlösa tangentbordet finns det flera saker att tänka på. Här går vi igenom de viktigaste.

1. Användbarhet

Först och främst tycker vi att upplevelsen och användbarheten bör stå i centrum när det handlar om något så centralt som ett trådlöst tangentbord; det är viktigt att det fungerar utan krångel, att det är pålitligt samt att det är enkelt att komma igång.

Om tangentbordet regelbundet tappar kontakt eller är svårt att ansluta kommer det vara något som står emellan dig och det du önskar göra med din dator, och så ska det inte vara när man köper en dedikerat trådlös produkt.

2. Ergonomi

Utöver användbarheten behöver vi även ta hänsyn till de ergonomiska faktorerna; hur skönt vilar händerna vid tangentbordet, hur väl är tangenterna placerade och hur bekvämt är det att skriva på tangentbordet?

För den som vill ha det allra mest ergonomivänliga alternativet har Logitech sin delade tangentbordsmodell Ergo K860, där du både får ett pålitligt trådlöst tagentbord och ett ergonomiskt genomtänkt sådant på samma gång.

3. Teckenuppsättning

De flesta tangentbord som finns att köpa i butik finns dessutom i olika teckenuppsättning, beroende på vilket språk du i huvudsak skriver på. Är det så att du enbart skriver på engelska gynnas du kanske av att ha ett tangentbord som är gjort för just den amerikanska marknaden?

För oss i Sverige är det tangentborden med nordisk teckenuppsättning som gäller; där får vi både Å, Ä och Ö tillsammans med de sedvanliga placeringarna för specialtecken som frågetecken, parenteser och citationstecken.

Så har vi testat

Köpguide beställde hem de mest omtalade trådlösa tangentborden för att reda ut vilken av produkterna som var bäst. Vi har inte fått betalt för att lyfta fram något speciellt

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden