Bästa Nintendo Switch 2024

Bästa Nintendo Switch 2024

Allt du behöver känna till för att göra ett bra köp när du letar efter Nintendos senaste spelkonsol, den populära Nintendo Switch.

Senast uppdaterad: 1 juli 2024

När det kommer till TV-spel är det få tillverkare som kan komma nära Nintendo i underhållningsvärde — här prioriteras ofta enkla och familjära spel som trots är otroligt roliga att spela.

Exempel på titlar som återkommer till Nintendo-konsolerna år efter år är:

 • racingspelet Mario Kart
 • plattformsspelen med Super Mario i huvudrollen
 • äventyrsspelen Zelda med Link i huvudrollen

Även om du inte är ute efter att spela Nintendos egna spel finns det självklart mängder av spel att välja till spelkonsolen, men dessa är utan tvekan de mest populära.

Men så till saken — vilken modell av Nintendo Switch ska man egentligen välja, och varför?

1. Nintendo Switch OLED

Nintendo Switch OLED

Den allra senaste modellen av Switch-konsolen är Switch OLED, där du får en magnifik OLED-skärm istället för den traditionella LCD-skärmen.

Med en OLED-skärm får du mycket bättre och klarare färger samt en skärm som har betydligt högre ljusstyrka än tidigare, och det kanske bästa av allt; att svart är helt svart på en OLED-skärm.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Nintendo Switch OLED

Positivt 👍

 • OLED-skärm!
 • Trådlösa kontroller
 • Spela bärbart eller på TV:n

Negativt 👎

 • Inga nackdelar

Bästa priset på Nintendo Switch OLED


2. Nintendo Switch

Nintendo Switch

När Nintendo släppte den nya konsolen Switch revolutionerade de spelandet; nu kan du spela i sängen, i soffan, i bilen, och när du kommer till en TV i hemmet kan du enkelt koppla in den i sin dockningsstation och fortsätta spela på TV:n.

De trådlösa kontrollerna är rörelsekänsliga och innebär att du kan spela spel genom att röra kontrollerna på olika sätt, eller styra med joysticks som vanligt i de spel där det passar bättre. Switch står för att du kan välja själv hur du spelar, och det är just det som är dess stora styrka.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Nintendo Switch

Positivt 👍

 • Trådlösa kontroller
 • Större skärm
 • Går att spela bärbart eller på TV

Negativt 👎

 • Högre pris än sitt mindre syskon

Bästa priset på Nintendo Switch


3. Nintendo Switch Lite

Nintendo Switch Lite

Sedan Nintendo släppte Switch Lite-konsolen har de gett spelälskare en möjlighet att köpa en Switch-konsol till ett lägre pris än tidigare, om de kan klara sig utan trådlösa kontroller och utan att koppla konsolen till TV:n.

Du kan fortfarande spela alla de älskade spelen till Nintendo Switch-systemet precis som vanligt, men detta är enbart en bärbar spelkonsol.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Nintendo Switch Lite

Positivt 👍

 • Lägre pris
 • Klarar samma spel
 • Touchskärm
 • Bra bärbar spelkonsol

Negativt 👎

 • Inga trådlösa kontroller
 • Går inte att spela på TV:n

Bästa priset på Nintendo Switch Lite


4. Nintendo Switch Pro Controller

Nintendo Switch Pro Controller

De medföljande kontrollerna duger så klart gott, men för den som vill ha en bättre och dedikerad spelkontroll för att spela mer intensiva spel finns Switch Pro Controller till en rimlig peng. Fungerar så klart till alla ovanstående modeller av Switch!

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Nintendo Switch Pro Controller

Positivt 👍

 • Riktigt bra grepp
 • Otrolig batteritid

Negativt 👎

 • Kan kännas lite dyr

Bästa priset på Nintendo Switch Pro Controller

Innehåll

Olika modeller av Switch

Det finns tre olika modeller av Switch i butikerna; den nya OLED-modellen, den "vanliga" Nintendo Switch och dels den mindre versionen, Nintendo Switch Lite.

Som ni ser ovan finns det ett par saker som skiljer dem åt, viktigast att nämna är antagligen att man inte kan ta bort spelkontrollerna från Switch Lite, och heller inte kan spela med den på TV:n. Det är främst en bärbar spelkonsol och inte något som kopplas in till TV:n i vardagsrummet — men det gör också att den blir billigare att köpa.

Olika prestanda?

Många är oroliga över att det är olika prestanda på de olika Switch-modellerna, men som tur är så är så inte fallet; de är precis lika bra på att spela upp spelen som finns till plattformen.

Den vanliga spelkonsolen fick sig en uppdatering av hårdvaran under 2019, då den fick bättre batteritid tack vare ett mer energisnålt grafikchip. Prestandan är dock densamma.

Vilken Switch ska man köpa?

Vi rangordnar dem så här:

 1. Switch OLED — bäst skärm + går att koppla till TV
 2. Switch Lite — billigast
 3. Switch — mitt emellan

Nu när det finns inte mindre än tre olika modeller av Nintendos spelkonsol Switch kan det vara svårt att veta vilken man ska välja när man köper en. Om du har råd skulle vi absolut rekommendera dig att köpa Switch OLED, eftersom den har den bästa skärmen och även låter dig spela på TV:n. Har du däremot begränsat med pengar låter Switch Lite dig spela alla spel som vanligt, men bara i bärbart läge.

När allt kommer omkring kanske det är prislappen som avgör ditt val, och då är det Switch Lite som är billigast!

Populära spel till Nintendo Switch

De spel som är mest populära är följande:

1. Lego Harry Potter-samlingen

Lego Harry Potter-spelen blev snabbt populära till PlayStation 3, och har nu helt gjorts om med ny grafik och dessutom samlats i en och samma samlingsutgåva. Här väntar timmar av magiskt äventyr i sann Lego-anda — bygg ihop trollbrygder, jaga rätt på ledtrådar och hjälp dina trollkarlsvänner i Lego Harry Potter.

2. New Super Mario Bros. U Deluxe

Plattformsspelet Super Mario Bros var det som satte Nintendo på kartan, och under åren har Nintendo finslipat både grafiken, banorna och kontrollerna. Här kan du spela med alla dina favoritkaraktärer över flera olika banor, och dessutom kan man spela fyra personer samtidigt!

3. Lego Jurassic World

Utforska Jurassic World-filmerna i Lego-anda; här får du uppleva samma äventyr som i dinosauriefilmerna, men utan att det för den delen blir läskigt. Utforska dinosaurieben, besök öarna och ta även kontrollen över dinosaurierna själva i Lego Jurassic World.

4. Super Mario Party

Sällskapsspelet Super Mario Party är ett klassiskt brädspel som dessutom bjuder på mängder med småspel mellan varven — riktigt roligt för hela familjen, och underhållning på många sätt under tiden man spelar.

Läs mer om de bästa spelen på Nintendo Switch.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden