Bästa armpuffarna 2024

Bästa armpuffarna 2024

Var trygg när du badar med småbarnen — skaffa riktigt bra armpuffar. Här är våra favoriter!

Senast uppdaterad: 27 april 2024

Köp det bästa till barnen — här samlar vi de bästa armpuffarna som verkligen håller barnen flytande i alla situationer.

1. Aquarapid Aquaring

Aquaring har en imponerande flytkraft som hjälper barnet att hålla huvudet över vattenytan betydligt bättre än traditionella armpuffar, detta tack vare att de är helt runda runt omkring samt att de har extra flythjälp inuti ringarna.

Vi blev oerhört imponerade av dessa och vill verkligen rekommendera dem för alla barn upp till 30 kg. Tack vare dessa kan småbarn guppa runt i vattnet utan att de riskerar få huvudet under vattenytan.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Aquarapid Aquaring 0-30 kg

Positivt 👍

  • Otroligt bra flytkraft
  • Håller barnen uppe över vattenytan
  • Lågt pris

Negativt 👎

  • Inga nackdelar!

Bästa priset på Aquarapid Aquaring 0-30 kg


2. Aquarapid Swim Wings

De här armpuffarna är gamla vanliga traditionella armpuffar för den som tycker det är mer behändigt eller skönare att ha på barnen. De har dock inte alls lika bra flytkraft som Aquaring — faktum är att de bara orkar hålla upp hälften så mycket; 15 kg.

Vi tycker verkligen att det är värt at köpa Aquaring istället, men vill du ha klassiska armpuffar som är tunnare mot kroppen och tjockare på utsidan så är de här ett bra alternativ.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Aquarapid Swim Wings 0-15 kg

Positivt 👍

  • Enkel konstruktion
  • Lågt pris

Negativt 👎

  • Inte samma flytkraft som testvinnaren

Bästa priset på Aquarapid Swim Wings 0-15 kg

Bästa armpuffarna

När det kommer till vatten är det naturligt att vara orolig och försiktig med barnens säkerhet i centrum; inget kan vara så förrädiskt som vatten, och många barn råkar illa ut bara man som förälder tittar åt fel håll en kort stund.

Med riktigt bra armpuffar finns det dock en flytkraft som klarar av att hålla barnens huvud uppe, även om de får för sig att springa ner från stranden. Våra favoriter är Aquaring just för att de klarar av att hålla uppe barnen på ett helt annat sätt än vanliga armpuffar — och de kostar dessutom inte mer än vanliga alternativ.

Vanliga frågor

När det kommer till armpuffar är det så klart vanligt att ha ett gäng frågor — här samlar vi dem.

1. Armpuffar på engelska

Om du är på jakt efter armpuffar utomlands så är det begreppet arm rings eller floaties (flytisar) du kan använda; då förstår de flesta vad du är ute efter och kan hjälpa dig hitta rätt.

2. Vad menas med flytkraft?

Begreppet flytkraft syftar på den vikt som armpuffarna kan hålla flytande i vatten, och flytkraften anges alltid i ett intervall. Våra testvinnare Aquaring har en flytkraft på 30 kg och det betyder att barn som väger upp till 30 kg hålls uppe av armpuffarna.

3. Hjälpmedel utöver armpuffar

Om armpuffarna inte riktigt räcker till vad gäller flytkraften kan det vara bra att komplettera med andra flytsaker, så som en flytring runt magen — då hålls barnet uppe ytterligare och kan även hoppa i vattnet från bryggan utan att behöva vara rädd för att inte komma upp till ytan igen.

Så har vi testat

Vi på redaktionen har alla familjer med flera barn och säkerheten under sommaren kommer så klart i första rummet. När det kommer till armpuffar har vi testat flera olika varianter av armpuffar och valt ut de som fungerar bäst i praktiken.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden