Bästa myggskyddet 2024

Bästa myggskyddet 2024

Bli kvitt irriterande myggor i friluftslivet — här är våra bästa elektriska myggskydd, för både bästa bekvämlighet och resultat.

Senast uppdaterad: 6 mars 2024

Få en bättre vistelse på den svenska landsbygden med ett riktigt bra myggskydd, som hjälper dig att bli av med både mygg och knott.

Här är våra bästa myggskydd:

1. Swissinno Mosquito Stop Light

Med denna smidiga lykta från Swissinno får du insektsmedlet på köpet; den utsöndrar insektsmedel när den aktiva mattan värms upp av ljuset i lyktan. Den aktiva substansen är d-Alletrin, och lyktan är dessutom enkel att fylla på med refill. Varje matta räcker i 4 timmar.

Bittermedlet BITREX ser dessutom till att barn och husdjur inte är intresserade av den aktiva matten eftersom den har en väldigt bitter smak, för att skydda dem du håller kärt.

Swissinno Mosquito Stop Light är utan tvekan mest prisvärd av alla myggskydd vi har jämfört!

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Swissinno Mosquito Stop Light

Positivt 👍

 • Lykta och myggskydd i ett
 • Enkel att använda
 • Fyll på med billig refill
 • Skyddar barn och husdjur med bittermedel
 • Fungerar över en yta på 20 kvadratmeter
 • Slipp gaspatroner

Negativt 👎

 • Kräver värmeljus — kan vara en fördel, du bestämmer!

Bästa priset på Swissinno Mosquito Stop Light


2. Thermacell MR 450

Det här handhållna myggskyddet från Thermacell är både smidigt och fungerar precis lika bra som storebror Halo Mini. Används genom att en gas antänds och värmer upp den medföljande mattan med myggmedel.

Supersmidig att använda och så liten att du kan ta med dig den överallt. Inga konstigheter alls!

Med i förpackningen finns ett MR 450 myggskydd, tre mattor med myggmedel, ett CR2032-batteri samt en gaspatron för uppvärmning av mattorna. Gaspatronen räcker i 12 timmar och varje matta har en brinntid på 4 timmar vardera.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Thermacell MR 450

Positivt 👍

 • Fungerar över en yta på 20 kvadratmeter
 • Smidigt med gaspatron

Negativt 👎

 • Gaspatron kan vara både plus och minus beroende på hur du ser på saken

Bästa priset på Thermacell MR 450


3. Thermacell Halo Mini

Från Thermacell kommer ett smidigt och enkelt myggskydd som du inte kan misslyckas med. Eftersom du slipper ha tändare och ljus som med Mosquito Stop Light kan det vara ett smidigare alternativ om du har begränsat med packning — bara stoppa den i ryggsäcken så är du redo att köra.

Innehåller ett Halo Mini myggskydd, tre stycken mattor med myggmedel samt en gaspatron för uppvärmning av mattan. Gaspatronen har en brinntid på 12 timmar och varje matta har en brinntid på 4 timmar.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Thermacell Halo Mini

Positivt 👍

 • Liten och smidig
 • Fungerar över en yta på 20 kvadratmeter

Negativt 👎

 • Gaspatron kan både kännas begränsande och som en frihet — du avgör själv!

Bästa priset på Thermacell Halo Mini

Innehåll

Bästa myggskyddet

Svenska somrar är underbara, det råder det inget tvivel om! Tyvärr är dock vissa somrar värre än andra när det kommer till både mygg och kontt, och om det kommer för många av dem kan det nästan bli outhärdligt — och det är där ett myggskydd kommer väl till hands.

Så fungerar myggskydd

Om du känner att du skulle behöva ett myggskydd kanske du vill veta hur de fungerar — här beskriver vi metoden och vad du ska tänka på för att lyckas.

Utsöndrar lukt

Det som alla myggskydd har gemensamt är att de har den aktiva substansen d-Alletrin i något som kallas för en matta, som behöver värmas upp för att utsöndra den verksamma substansen.

Det finns olika sätt att värma upp mattan för att utsöndra myggskyddsmedlet; antingen kan en gaspatron användas, eller så använder man ett vanligt värmeljus som i Mosquito Stop Light. Här är det så klart enklast med vanligt ljus framför gaspatroner eftersom man ändå har dem hemma, men vad man tycker bäst om är i slutändan mest en smaksak.

När det verksamma ämnet utsöndras i luften av värmen — oftast inom 15 minuter från att du startat myggskyddet — flyr myggorna därifrån eftersom de tycker det luktar så illa. Människor känner inte den här doften alls!

Du ser när mattan tar slut

När myggmedlet i mattan tar slut ser du det genom att färgen på mattan bleknar nämnvärt från hur färgstark mattan såg ut tidigare. De flesta mattor har en brinntid på 4 timmar och behöver därefter kasseras. Du ska inte återanvända redan använda mattor.

Skadliga ämnen

Kom dock ihåg att det är en skadlig kemikalie för oss människor vid inandning — det är alltså inte rekommenderat att använda kemiska myggskyddsmedel inomhus, och om ni behöver skydd mot mygg inomhus kan ni med fördel köpa myggnät för era fönster istället.

Att tänka på

När man handskas med så pass känsliga produkter som myggskydd och biocider är det viktigt att man tänker på vissa saker. Här samlar vi det viktigaste så att du inte råkar skada dig eller dina nära och kära när ni använder myggskyddet.

Var försiktig

Det är otroligt viktigt att vara försiktig när man använder de skadliga ämnen som finns i dessa myggskydd. Läs instruktionerna noga innan den första användningen och ta alla varningar på allvar.

Mycket giftigt

Kemikalien som används i de här myggskyddsmedlen är mycket giftigt för vattenlevande organismer och får absolut inte spolas ner i avloppet eller spolas av i vasken. Kemikalierna måste lämnas till en godkänd avfallshanterare när ni har förbrukat dem.

Vad som gäller i just din kommun är det bäst att fråga kommunen själv — alla har snarlika men olika regler och det är bättre att vara på den säkra sidan än att råka göra fel.

Använd endast utomhus

De kemikalier som utsöndras i luften är skadliga även för människor och ska inte andas in. Se därför till att bara använda myggskyddet utomhus. Du ska aldrig använda dessa myggskydd inomhus.

Förvara oåtkomligt för barn

Om det inte säger sig självt vid det här laget så vill vi även påminna om att det är farligt för barn att komma åt dessa ämnen. Förvara därför alltid myggskyddet utom räckhåll för barn, så att de inte kan råka hitta dem och stoppa i munnen.

Få hjälp med video

Ibland kan en video vara till mycket stor hjälp för att man ska förstå saker, så ta gärna en titt så att du får hjälp och inte missförstår hur man ska göra. Om du vill se hur man använder ett myggskydd från Thermacell finns det en bra video här:

I video demonstreras Thermacell Halo Mini samt ett mindre myggskydd från samma tillverkare.

Så har vi testat

Köpguide beställde hem flera olika myggskydd för att se vilka vi själva tyckte var lättast att använda och vilka som gav oss bäst resultat. Vi har inte fått betalt för att lyfta fram något visst myggskydd, utan vi bildar oss en egen uppfattning för att hjälpa våra läsare.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden