Bästa blandaradapter 2024

Bästa blandaradapter 2024

Vill du koppla in trädgårdsslangen på en vanlig vattenkran? Då behöver du en blandaradapter. Här samlar vi de bästa du kan köpa!

Senast uppdaterad: 19 april 2024

Med en blandaradapter kan du koppla in din trädgårdsslang direkt på en vanlig vattenkran, vilket verkligen underlättar på våren och sommaren för alla som saknar en "riktig" kopplingspunkt för trädgårdsslangen.

Bästa adaptrar för att ansluta trädgårdsslangen hemma:

1. Gardena Blandaradapter

I det här paketet från Gardena får du allt du behöver för att koppla på en trädgårdsslang på din vanliga vattenkran. Installationen sker enkelt genom att skruva fast fästmunstycket på kranen, och därefter klämmer du smidigt och snabbt fast själva adaptern på munstycket.

Kranen går att använda som vanligt när du har fästmunstycket på, så du behöver inte krångla när det väl är dags att koppla på trädgårdsslangen — en mycket smart lösning som vi verkligen uppskattar.

Den enda nackdelen med det här paketet är att skiftnyckeln som medföljer är gjord i mjuk plast, vilket gör att den inte är hållbar nog för att användas för att skruva dit adaptern tillräckligt hårt. Detta löste vi med en vanlig skiftnyckel i metall, men det är ändå värt att ha i åtanke.

I övrigt är det ett oslagbart paket för en mycket rimlig peng — det ingår till och med ett filter!

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Gardena Blandaradapter

Positivt 👍

  • Lågt pris!
  • Passar vanliga vattenkranar
  • Två olika passformer medföljer
  • Filter medföljer
  • Adaptern går enkelt att sätta på och ta av

Negativt 👎

  • Skiftnyckeln i plast är inte hållbar nog

Bästa priset på Gardena Blandaradapter

Innehåll

Vad är en blandaradapter?

Inför våren och sommaren är det viktigt att vattna rabatter, häckar och gräsmattor ordentligt, men utan en riktig koppling för vattenslangen kan det vara bökigt att släpa vattenkannor fram och tillbaka för att vattna.

En bra lösning för dig som saknar en vattenslangskoppling är då att använda dig av en blandaradapter, som konverterar din vanliga vattenkran till ett munstycke för trädgårdsslangen.

Hur installerar jag en blandaradapter?

Att installera en blandaradapter kan verka krångligt, men faktum är att det är riktigt enkelt.

1. Skruva av munstycket

Det första du behöver göra är att skruva av det befintliga munstycket på din vattenkran. Detta görs enklast med en skiftnyckel som du använder för att försiktigt greppa tag om munstycket och skruva det motsols. Om du är rädd för att skada eller repa ditt munstycke kan du med fördel ha en handduk eller trasa mellan munstycket och skiftnyckeln.

Oftast har blandaradaptrar en innerdiameter på 24 mm för installation inuti samt 22 mm för installation utanpå (om den redan har gängor på utsidan). Om du mäter ditt befintliga munstycke borde det med andra ord mäta 24 mm om du har gängor inuti din vattenkran.

2. Installera adaptern

När du har lossat det befintliga munstycket kan du nu skruva på din blandaradapter direkt på gängan som finns inuti eller utanpå vattenkranen. När du skruvar fast den, se till att du skruvar försiktigt i början så att du är säker på att adaptern hamnar rätt i gängorna och inte hamnar snett.

Därefter ser du till att du skruvar fast adaptern hårt så att det inte läcker vatten. Även här kan du använda en handduk eller trasa mellan skiftnyckeln och blandaradaptern så att du kan skruva fast den hårt utan att skada den.

Vad kostar en blandaradapter?

När du ska köpa en blandaradapter finns det modeller i flera olika prisklasser, men oftast finns de billigaste adaptrarna att köpa för omkring 200 kronor och de dyraste för omkring 400 kronor. Det finns enligt oss ingen anledning att välja en dyr lösning utan det är bättre att välja en bra modell som är rimligt prissatt.

I den här köpguiden väger vi så klart in priset i betyget och rangordnar dem efter vilka blandaradaptrar som är bäst samt mest rimligt prissatta.

Så har vi testat

Köpguide beställde hem flera olika blandaradaptrar för att kunna utvärdera dem själva i lugn och ro. Vi har inte fått betalt för att lyfta fram någon specifik tillverkare eller produkt, utan har själv bildat oss en egen uppfattning som är ärlig mot dig som läsare.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden