Bästa Harry Potter-Legot 2024

Bästa Harry Potter-Legot 2024

Vilka Harry Potter-paket ska man välja när man köper Lego? Här går vi igenom alla olika set och hjälper dig hitta det bästa priset.

Senast uppdaterad: 4 april 2024

Låt barnen utforska den fantastiska Harry Potter-världen på bästa möjliga sätt; genom att bygga miljöerna själva i Lego.

1. Lego Privet Drive 4

Lego 75968 Privet Drive 4

Sagan om Harry Potter börjar på Privet Drive 4, ett tvåvåningshus där han bor hos sin moster Petuna och hennes familj. Här finns mängder av detaljer från böckerna med, bland annat Harrys hemliga skrubb där han bor under trappen och den flygande bilen som Ron och Harry åker med några år senare. Även breven från Hogwarts finns med och flyger in i brevlådan.

Figurerna som ingår i Privet Drive 4 är Harry Potter, Ron Weasley, husalfen Dobby, den elaka pojken Dudley Dursley samt hans föräldrar Vernon och Petunia Dursley.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Lego Privet Drive 4


2. Lego Hogwarts Castle

Lego 71043 Harry Potter: Hogwarts Castle

Hela det berömda Hogwarts-slottet i Lego är det ultimata Harry Potter-paketet för den som älskar både Harry Potter och Lego. Det finns inget större Harry Potter-paket än detta i Lego och du bygga alla slottets detaljer från grunden.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Lego Harry Potter: Hogwarts Castle


3. Lego Hogwarts Astronomy Tower

Lego 75969 Harry Potter: Hogwarts Astronomy Tower

Inuti Hogwarts Astronomitorn finns det mängder med magiska detaljer som ska byggas och utforskas.

Figurer som ingår i Hogwarts astronomitorn är Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, Luna Lovegood, Horace Snigelhorn, Neville Longbottom, Lavender Brown, Draco Malfoy samt Harrys uggla Hedwig.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Lego Harry Potter: Hogwarts Astronomy Tower


4. Lego Hedwig

Lego 75979 Harry Potter: Hedwig

Harry Potters uggla Hedwig har här fått en helt egen byggsats med över 600 byggdelar och ett slutgiltigt vingspann på 34 cm. Hedwig är mitt uppe i att leverera ett brev och hennes vingar åker upp och ner när man vrider på handtaget.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Lego Harry Potter: Hedwig

Innehåll

Älskade böcker

Den engelska författaren J.K. Rowling har skapat ett sagolikt mästerverk med sina Harry Potter-böcker, där vi under sju riktigt bra böcker får följa en pojke som inte känner till hur speciell han är på hans resa till en magisk trolldomsskola.

Äventyren som följer har minst sagt tagit världen med storm, och att kunna bygga äventyren i olika Lego-samlingar ger barnen som läser böckerna med sina föräldrar möjligheten att leva ut hela sagan på ett mycket mer personligt sätt än genom att bara läsa böckerna och fantisera ihop berättelsen.

Även filmer

Det slutar dock inte där, utan samtliga Harry Potter-böcker har dessutom blivit till film; det finns åtta olika Harry Potter-filmer, där den sjunde och sista boken har blivit två stycken filmer för att på ett korrekt sätt avsluta hela historien.

Så har vi testat

Eftersom flera av oss på redaktionen har barn har vi byggt många olika Harry Potter-byggsatser och dessa är våra favoriter. Köpguide har inte fått någon ersättning från Lego för att framhäva vissa byggsatser.

Hitta mer Lego

Här samlar vi våra köpguider om populära Lego-paket:

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden