Bästa Harry Potter-Legot 2023

Bästa Harry Potter-Legot 2023

Vilka Harry Potter-paket ska man välja när man köper Lego? Här går vi igenom alla olika set och hjälper dig hitta det bästa priset.

Senast uppdaterad: 4 januari 2023

Låt barnen utforska den fantastiska Harry Potter-världen på bästa möjliga sätt; genom att bygga miljöerna själva i Lego.

1. Lego Privet Drive 4

Lego Privet Drive 4

Sagan om Harry Potter börjar på Privet Drive 4, ett tvåvåningshus där han bor hos sin moster Petuna och hennes familj. Här finns mängder av detaljer från böckerna med, bland annat Harrys hemliga skrubb där han bor under trappen och den flygande bilen som Ron och Harry åker med några år senare. Även breven från Hogwarts finns med och flyger in i brevlådan.

Figurerna som ingår i Privet Drive 4 är Harry Potter, Ron Weasley, husalfen Dobby, den elaka pojken Dudley Dursley samt hans föräldrar Vernon och Petunia Dursley.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Lego Privet Drive 4


2. Lego Harry Potter Hogwarts Castle

Lego Harry Potter Hogwarts Castle

Hela det berömda Hogwarts-slottet i Lego är det ultimata Harry Potter-paketet för den som älskar både Harry Potter och Lego. Det finns inget större Harry Potter-paket än detta i Lego och du bygga alla slottets detaljer från grunden.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Lego Harry Potter Hogwarts Castle


3. Lego Harry Potter Hogwarts Astronomy Tower

Lego Harry Potter Hogwarts Astronomy Tower

Inuti Hogwarts Astronomitorn finns det mängder med magiska detaljer som ska byggas och utforskas.

Figurer som ingår i Hogwarts astronomitorn är Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, Luna Lovegood, Horace Snigelhorn, Neville Longbottom, Lavender Brown, Draco Malfoy samt Harrys uggla Hedwig.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Lego Harry Potter Hogwarts Astronomy Tower


4. Lego Harry Potter Hedwig

Lego Harry Potter Hedwig

Harry Potters uggla Hedwig har här fått en helt egen byggsats med över 600 byggdelar och ett slutgiltigt vingspann på 34 cm. Hedwig är mitt uppe i att leverera ett brev och hennes vingar åker upp och ner när man vrider på handtaget.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Lego Harry Potter Hedwig


5. Lego Stora salen på Hogwarts

Lego Stora salen på Hogwarts

I den stora salen på Hogwards sker många magiska stunder i Harry Potter-sagan, och här bjuds både på magi och ett riktigt mysigt lek-set med facklor som brinner i taket och utbytbara speglar på Dumbledores kontor.

Här ingår hela tio karaktärer; Harry Potter själv, Hermione Granger, Ron Weasley, Draco Malfoy, professor McGonagall, professor Quirrell, Hagrid, Albus Dumbledore, Nästan huvudlöse Nick samt ett ansikte för Lord Voldemort.

Utöver karaktärerna får du även två djur; råttan Scabbers och ugglan Hedwig, samt kan bygga både den återuppstådda fågeln Fawkes samt Hogwarts ökända basilisk.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Lego Stora salen på Hogwarts


6. Lego Hagrids Stuga — Rädda Vingfåle

Lego Hagrids Stuga - Rädda Vingfåle

En av de mest minnesvärda scenerna i Harry Potter-sagan är när Harry Potter och hans vänner försöker rädda Vingfåle från sitt öde utanför Hagrids stuga nedanför Hogwarts trolldomsskola.

Här medföljer sex karaktärer; Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, trolldomsministern, bödeln samt Vingfåle själv — en hippogriff där du kan röra på både vingar och huvud.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Lego Hagrids Stuga — Rädda Vingfåle


7. Lego Hogwarts Klocktorn

Lego Hogwarts Klocktorn

En av de finaste samlingarna för Harry Potter-fans är Hogwarts klocktorn, där du dessutom får både trollstavar och julbalkläder till karaktärerna som ingår. Ett riktigt stort Lego-byggset med Hogwarts berömda klocktorn, klassrummet för försvar mot svartkonster, Dumbledores kontor, sjukhusflygeln och den fina entréhallen.

De karaktärer som medföljer i paketet är Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, Fleur Delacour, Cedric Diggory, Madame Maxime, den bulgariske Quidditch-spelaren Viktor Krum samt Hogwarts rektor Albus Dumbledore.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Lego Hogwarts Klocktorn


8. Lego Nattbussen

Lego Nattbussen

Nattbussen är en minnesvärd och underhållande del av Harry Potter-sagan, och här får du hela bussen med dess tre våningar samt dessutom tre karaktärer; Harry Potter själv, Stan Shunpike samt Ernie Prang.

Bussens sidopanel är öppningsbar med gångjärn och taket går att ta av, så att man ska kunna leka så bra som möjligt med hela bussen och de olika karaktärerna i den.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Lego Nattbussen


9. Lego Piskande pilträdet vid Hogwarts

Lego Piskande pilträdet vid Hogwarts

Piskande pilträdet är både farligt och tryggt för våra hjältar i Harry Potter-sagan, och här kan du bygga ihop både pilträdet och dess rörliga grenar, en del av Hogwarts-slottet samt den flygande Ford Anglia-bilen som fastnar i trädet.

Karaktärerna som medföljer är Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, Severus Snape, Argus Filch och Seamus Finnigan. Utöver dem medföljer även den lilla ugglan Hedwig i samlingen.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Lego Piskande pilträdet vid Hogwarts


10. Lego Hogwarts-expressen

Lego Hogwarts-expressen

En av de allra mest ikoniska samlingarna från Harry Potter-sagan är det magiska tåget som bara finns att stiga på vid den hemliga plattformen 9 3/4 — Hogwartsexpressen själv, tillsammans med plattformen i sig på King's Cross Station i London.

Här får du med fem omtyckta karaktärer; Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley, Remus Lupin och häxan med vagnen. Dessutom får du med dementorerna som tar sig ombord på tåget samt den lilla råttan Scabbers.

Tågperrongen i sig har en järnvägssektion med klocka, en rörlig tegelvägg som våra trolldomselever tar sig igenom för att komma till tåget, samt en tidningskiosk och tidningar. I Hogwartsexpressen kan du ta av både tak och väggar för att kunna leka med karaktärerna inuti tåget.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Lego Hogwarts-expressen


11. Lego Vid behov-rummet på Hogwards

Lego Vid behov-rummet på Hogwards

I det magiska Vid behov-rummet skapas verkligheten så som eleverna själva önskar. Här gömmer eleverna både sig själva och sina viktiga böcker och redskap under böckernas gång. Karaktärer som medföljer är Harry Potter själv samt Hermione Granger och Luna Lovegood tillsammans med deras respektive patronus-övningar, en hare och en utter.

Det finns dessutom en dödsätare med i samlingen, och trots att det är en av de billigare Legosamlingarna i Harry Potter-serien medföljer både bra karaktärer och många tillbehör att leka med.

Hitta bästa priset »

Bästa priset på Lego Vid behov-rummet på Hogwards

Innehåll

Älskade böcker

Den engelska författaren J.K. Rowling har skapat ett sagolikt mästerverk med sina Harry Potter-böcker, där vi under sju riktigt bra böcker får följa en pojke som inte känner till hur speciell han är på hans resa till en magisk trolldomsskola.

Äventyren som följer har minst sagt tagit världen med storm, och att kunna bygga äventyren i olika Lego-samlingar ger barnen som läser böckerna med sina föräldrar möjligheten att leva ut hela sagan på ett mycket mer personligt sätt än genom att bara läsa böckerna och fantisera ihop berättelsen.

Även filmer

Det slutar dock inte där, utan samtliga Harry Potter-böcker har dessutom blivit till film; det finns åtta olika Harry Potter-filmer, där den sjunde och sista boken har blivit två stycken filmer för att på ett korrekt sätt avsluta hela historien.

Så har vi testat

Eftersom flera av oss på redaktionen har barn har vi byggt många olika Harry Potter-byggsatser och dessa är våra favoriter. Köpguide har inte fått någon ersättning från Lego för att framhäva vissa byggsatser.

Hitta mer Lego

Här samlar vi våra köpguider om populära Lego-paket:

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden