Bästa kaffekvarnen 2024

Bästa kaffekvarnen 2024

Vi hjälper dig att hitta den bästa och mest prisvärda kaffekvarnen i alla prisklasser.

Senast uppdaterad: 3 april 2024

Finns det en härligare doft än nymalda kaffebönor? Om du dricker mycket kaffe är det en fröjd att kunna göra riktigt gott kaffe och för det behöver du en bra kaffekvarn.

Genom att själv mala de kaffebönor som du tycker om mest får du en arom och smak utan like, och din kaffestund blir extra njutningsfylld. Espresso, filterkaffe, turkiskt kaffe eller en iskaffe - du bestämmer själv vilket slags kaffe du vill göra.

Här kommer du kunna läsa en jämförelse av olika modeller för att du ska få ut så mycket som möjligt av kaffebönorna.

1. Bodum Bistro

Bodum Bistro

Smidig och enkel kaffekvarn från Bodum med en extra lyxig känsla då kaffeförvaringen är gjord av glas istället för plast som är vanligt. Maler kaffe mycket bra och är enkel att använda.

Specifikationer:

 • Typ: Elektrisk kaffekvarn
Hitta bästa priset »

Bästa priset på Bodum Bistro


2. Wilfa WSCG-2

Wilfa WSCG-2

Från den breda tillverkaren Wilfa kommer kaffekvarnen WSCG-2 där du till ett lågt pris får en komplett och pålitlig kaffekvarn att mala dina kaffebönor med hemma.

Fungerar mycket bra i våra tester och får dessutom jättefina recensioner från alla kunder som har köpt den!

Specifikationer:

 • Typ: Elektrisk kaffekvarn
 • Kapacitet: 250 gram
 • Justerbar malningsgrad: Ja
 • Sladdförvaring: Ja
Hitta bästa priset »

Bästa priset på Wilfa WSCG-2


3. Melitta Molino

Melitta Molino

Det här är en av de billigaste kaffekvarnarna på marknaden som fortfarande ger ett bra resultat — här kommer du nämligen undan med under 500 kronor!

En mycket bra instegsmodell för den som vill prova på att mala kaffebönor hemma, men som kanske inte vill göra en större investering i en kaffekvarn.

Specifikationer:

 • Typ: Elektrisk kaffekvarn
 • Kapacitet: 200 gram
 • Effekt: 100 watt
 • Justerbar malningsgrad: Ja
Hitta bästa priset »

Bästa priset på Melitta Molino


4. Zassenhaus Brasilia Mahogny

Zassenhaus Brasilia Mahogny

Den här manuella kaffekvarnen från Zassenhaus är inte bara vacker med sin klassiska design, utan ger en härlig känsla av att mala kaffe helt för egen maskin; den behöver inte ström utan den enda energin som behövs är dina egna vevtag.

En utmärkt kaffekvarn om du gör kaffe tidigt och du inte vill väcka hela familjen när du maler kaffebönorna!

Specifikationer:

 • Typ: Manuell kaffekvarn
 • Justerbar malningsgrad: Ja
 • Material: Trä
 • Vikt: 1 kg
Hitta bästa priset »

Bästa priset på Zassenhaus Brasilia Mahogny

Innehåll

Vad är en kaffekvarn?

För att du ska kunna göra kaffe av dina kaffebönor måste de malas ner till ett mer eller mindre fint pulver.

Hur mycket de ska malas beror på vilket slags kaffe du vill göra – filterkaffe kräver till exempel grovkornighet medan turkiskt kaffe ska vara mycket fint.

Om du har fel konsistens på ditt malda kaffe kommer det påverka smaken och din dryck blir för besk, sur eller saltig till exempel. Konsistensen påverkar också själva texturen där ett mycket finmalt pulver är tänkt att sjunka till botten av koppen medan ett grovt ska ligga kvar i filtret.

Tips för bästa inköp

När du ska köpa en kaffekvarn är det oerhört viktigt att du tänker på vad för slags kaffe du hade tänkt göra.

Om du bara vill göra en vanlig kopp varje morgon kan du välja en enklare modell medan du som älskar olika slags kaffe säkert kommer vilja ha många olika möjligheter — det här påverkar naturligtvis priset men om du är en riktig kaffe-älskare är det värt att satsa lite extra.

Andra faktorer som du bör ta med i beräkningen är de följande:

Drift

Vill du ha en eldriven eller manuell kaffekvarn? Det är du som bestämmer, och medan de gamla, klassiska kaffekvarnarna innebär att du står och vevar för kung och fosterland är de samtidigt trevliga att se på och kräver ingen ström.

Å andra sidan kan du aldrig få samma exakthet på din malning som med en bra, eldriven variant!

Volym

Hur stor kapacitet behöver du på din kvarn? Ska du göra en kopp eller flera? Det finns modeller som tar allt från 50 gram kaffebönor upp till ett halvt kilo.

Förvaring

Hur hade du tänkt förvara din kaffekvarn? Ska den stå framme eller vill du ställa undan den mellan varven? Om du vill att din elektriska kaffekvarn ska stå på köksbänken är det viktigt att du tar med sladden i beräkningen.

Det finns modeller som har smart förvaring av sladden medan andra låter den hänga utanför och du själv får gömma den bäst du kan.

Ljud

Bor du själv i ett litet hus på landet spelar kanske din kaffekvarns ljudvolym mindre roll, men bor du med andra eller i en lyhörd våning behöver du en apparat som inte skränar för mycket. Satsa på en tystgående modell för grannsämjans skull.

Den första kaffekoppen intas ofta tidigt på morgonen och du vill ju inte väcka folk i onödan — eller? 😂

Inställningar

Dyrare modeller har ofta ett stort antal inställningar där du kan välja på en myriad av olika kaffevarianter. Det är roligt för dig som älskar kaffe och som gillar att leka barista i ditt eget hem.

Är du å andra sidan endast ute efter en eller ett par olika sorter, kanske en espresso på morgonen och ett filterkaffe under dagen räcker det med att ha några standardinställningar på din maskin.

Design

Design handlar om två saker: funktionalitet och estetik. Du vill säkert skaffa en mycket användarvänlig kaffekvarn som låter dig manövrera och rengöra den lätt men hur viktigt är det yttre för dig?

Kaffekvarnar kan vara stora och otympliga eller nätta och trendiga utan att det nödvändigtvis påverkar kvaliteten. Däremot kan priset skilja sig rejält beroende på hur designade de är.

Så har vi testat

Vi beställde hem olika produkter till redaktionen och testade dem sedan utförligt för att avgöra vilka vi tyckte bäst om. Köpguide har inte fått någon ersättning för att testa eller lyfta fram vissa modeller.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden