Bästa åkmadrassen 2024

Bästa åkmadrassen 2024

Här samlar vi våra bästa åkmadrasser för att ni ska få så roligt som möjligt i vinterleken — givetvis oavsett prisklass!

Senast uppdaterad: 11 juni 2024

Äntligen är vintern här på allvar och pulkabackorna börjar fyllas med barn och vuxna som åker i full fart. Men det finns något som går ännu snabbare — åkmadrassen!

Här är våra favoriter bland åkmadrasserna i snön:

1. SportMe Ride Mattress 125cm

Den här åkmadrassen från SportMe är otroligt bra, speciellt sett till det låga priset. Här får du smidig antiglid-yta där du sitter och en riktigt glidig sida som du har ner mot snön för riktigt hög fart.

Att den ytan du sitter på är glidfri gör att mattan är extra säker och ett bra val ur säkerhetsperspektiv; alla förutsättningar att hålla sig kvar på åkmadrassen är värda att ta i beaktning.

Specifikationer:

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med SportMe Ride Mattress 125cm

Positivt 👍

 • Hög kvalitet
 • Antiglid-yta så att du inte glider av
 • Bra fart
 • 125 cm lång

Negativt 👎

 • Inte billigast

Bästa priset på SportMe Ride Mattress 125cm


2. Froztyfox Åkmadrass

Många vill komma så billigt undan som möjligt, och då är den här åkmadrassen från Froztyfox ett utmärkt val. Till ett lågt pris får du en pålitlig åkmadrass som rymmer två barn eller en vuxen.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Froztyfox Åkmadrass

Positivt 👍

 • Billigast i testet
 • Plats för två barn
 • Hög fart
 • Många färger

Negativt 👎

 • Ingen glidfri sittdyna

Bästa priset på Froztyfox Åkmadrass


3. Stiga Sports Snow Flyer XL 120cm

Bra val! En större modell av Stigas billigare åkmadrass där det ryms både fler barn — eller fler vuxna, för den delen. Smidig att ha när man tar hem barnen från förskolan eller skolan och inte vill behöva dra på en pulka som kan kännas trång.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Stiga Sports Snow Flyer XL 120cm

Positivt 👍

 • Hög kvalitet
 • Rymlig åkmadrass
 • Passar även vuxna
 • Finns i olika färger
 • Bra handtag

Negativt 👎

 • Lite dyrare, men fortfarande prisvärd

Bästa priset på Stiga Sports Snow Flyer XL 120cm

Innehåll

Åkmadrass — otroligt roligt

En åkmadrass, eller snömadrass som det också kallas, är otroligt roligt och gör det möjligt för både barn och vuxna att åka i full fart ner för snöiga backar. Tack vare den friktionslösa undersidan på madrasserna får man en högre fart än vad man får med en vanlig pulka eller snow racer, som är gjorda av plast.

Tänk på säkerheten!

När du åker i snön på åkmadrasser kan det gå väldigt fort i backen, speciellt om ni är flera som åker samtidigt (eftersom vikten på madrassen då ökar). Tänk på att alltid ha hjälm när ni åker på en åkmadrass!

Checklista för säkerhet

För att undvika olyckor när du åker på en åkmadrass i vinterbackarna har vi satt ihop en checklista med det allra viktigaste:

 1. Ha alltid hjälm
 2. Åk inte nära lyktstolpar eller träd
 3. Håll in armar och ben innanför åkmadrassen
 4. Luta dig framåt för att hålla balansen på bästa sätt

Om det finns träd i närheten av åkbacken kan man linda en mjuk madrass eller sätta ett par bildäck runt trädet för att undvika att man krockar rakt in i hårda objekt som trädstammar eller lyktstolpar. En krasch i full fart kan vara väldigt farlig eftersom man inte har något skydd på kroppen förutom hjälmen.

Åk aldrig utan hjälm

Att åka i snöiga backar på en åkmadrass utan hjälm kan vara oerhört farligt och är något vi verkligen avråder från. Vi upprepar därför: åk aldrig på en snömadrass i snöiga backar utan hjälm!

Vi rekommenderar hjälmen Play+ MIPS med MIPS-skydd och därefter Play utan MIPS-skydd (lite billigare, men sämre skydd för huvudet). Lär dig mer om bästa vinterhjälmen för barn.

Så har vi testat

Flera av oss på redaktionen har barn i åldrarna 2-12 år som älskar att åka i snöiga backar på både pulkor och åkmadrasser. Vi beställde hem olika varianter för att låta barnen testa vilka de gillade bäst, och rangordnar dem åt er så att ni enkelt ska hitta dem. Köpguide har inte fått betalt för att lyfta fram specifika modeller.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden