Bästa USB-C till HDMI-adaptern 2024

Bästa USB-C till HDMI-adaptern 2024

Skaffa en liten och smidig adapter för att koppla in din bärbara dator till TV:ns HDMI-ingång — här är de bästa alternativen.

Senast uppdaterad: 24 april 2024

Om du ska koppla in din bärbara dator till en TV eller projektor behöver du en USB-C till HDMI-adapter, och här samlar vi de bästa vi har lyckats hitta på marknaden.

Bästa USB-C till HDMI-adaptrarna 2024:

1. Anker USB-C to HDMI Adapter

Det amerikanska företaget Anker kommer här med en bildadapter från USB-C till HDMI där man erbjuder en upplösning upp till 4K tillsammans med en uppdateringsfrekvens (Refresh Rate) på 60 Hz, vilket är mer än konkurrenternas 30 Hz.

Det råder ingen tvekan om att det här är den bästa adaptern du kan köpa till din dator om du behöver koppla in HDMI via en USB-C-port. Vi är mycket nöjda!

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Anker USB-C to HDMI Adapter

Positivt 👍

  • 4K-upplösning
  • 60 Hz uppdateringsfrekvens
  • Lågt pris
  • Hög kvalitet

ButikLagerPris
Se pris »

2. Yiwentec USB-C till HDMI 8K

För dig som behöver högre upplösning, högre uppdateringsfrekvens och exempelvis HDR-färgrymd så finns även denna adapter från Yiwentec, där du får upp till 8K-upplösning i 60 Hz samt 4K-upplösning i 120 Hz. Vi testade denna med spel och 4K i 120 Hz fungerade direkt, vilket var roligt.

Den här modellen behöver du inte köpa om du bara ska titta på film på din TV, utan den lämpar sig mer om du ska spela spel och vill kunna visa 120 Hz i 4K.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Yiwentec USB-C till HDMI 8K

Positivt 👍

  • 4K i 120 Hz
  • 8K i 60 Hz
  • Bra funktionalitet
  • Hög kvalitet

Negativt 👎

  • Lite dyrare

ButikLagerPris
Se pris »

När behövs en USB-C till HDMI-adapter?

Eftersom bärbara datorer ofta saknar rena bildutgångar nuförtiden — som exempelvis HDMI, DVI eller DisplayPort — blir det allt viktigare att ha en bra bildadapter till de tillfällen då du ska koppla in din dator till en TV eller en projektor via HDMI.

Många dåliga modeller

Många modeller erbjuder tyvärr inte alls det tillverkaren påstår, där många adaptrar tyvärr inte lyckades via över 30 Hz i 4K-upplösning, vilket är för dåligt om man exempelvis ska spela spel. Det duger dock till film som visas i 24 Hz.

Så har vi testat

Vi beställde hem ett antal olika adaptrar som konverterar USB-C till HDMI för att testa vilka som var bäst. Vi har stort tekniskt kunnande och kunde enkelt utröna vilka adaptrar som levde upp till våra förväntningar.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden