Bästa hörlurarna till träning 2023

Bästa hörlurarna till träning 2023

Nu är det slut på hörlurar som stör träningen — här är de bästa hörlurarna som är lämpade för ett aktivt liv!

Senast uppdaterad: 3 oktober 2023

Att träna till musik är i stort sett en självklarhet för de flesta som tränar intensivt; att kunna känna pulsen och hålla ett bra tempo med hjälp av en pumpande spellista på Spotify är en stor hjälp och motiverande faktor när vi tränar.

Här samlar vi våra bästa hörlurar som är lämpade för den bästa och ostörda träningen, alltså just det som kallas för sporthörlurar eller träningshörlurar till vardags.

1. Jabra Elite Active 75t

Jabra Elite Active 75t

När Jabra lanserade Elite 75t fanns det inte mycket de kunde förbättra, men här kommer de bästa hörlurarna vi testat som lämpar sig för just träning — Elite Active 75t.

Tack vare sin slutna design är de IP57-klassade och garanterar därmed att stå emot både vatten och svett i mängder. Utöver det är ljudet precis lika bra som i föregångaren, vilket gör att detta blir vår stora favorit när vi ska träna på ett smidigt sätt; de är helt enkelt gjorda för det.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Jabra Elite Active 75t

Positivt 👍

 • Bäst i test!
 • IP57-klassade för att stå emot vatten och svett (med garanti)
 • Över 7 timmars batteritid
 • App för att justera ljudet

Bästa priset på Jabra Elite Active 75t


2. AfterShokz Trekz Air

AfterShokz Trekz Air

En unik typ av hörlurar som du faktiskt inte får missa om du är ute och springer eller tränar intensivt på annat sätt; de här skickar nämligen ljudet genom skallbenet, vilket kan låta läskigt — men det fungerar så himla bra.

Fördelen är att du faktiskt hör ljud runt omkring dig genom dina öron som vanligt, samtidigt som du kan njuta av musiken i din träning. För den som inte vill ha hörlurar instoppade i öronen i flera timmar i sträck är AfterShokz Trekz Air här ett toppenbra val!

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med AfterShokz Trekz Air

Positivt 👍

 • Ramlar inte ur öronen
 • Sitter jätteskönt
 • Förvånansvärt bra ljud
 • Fantastisk batteritid

Negativt 👎

 • Släpper in annat ljud, som biltrafik och prat

Bästa priset på AfterShokz Trekz Air


3. Beats Powerbeats Pro

Beats Powerbeats Pro

Beats ägs nuförtiden av Apple och Powerbeats Pro är därmed en del av Apples utbud av riktigt bra hörlurar för alla olika tillfällen. De här har en justerbar bygel som ligger runt örat och håller hörlurarna på plats.

Precis som andra delar i Beats-sortimentet har Powerbeats Pro ett ganska speciellt "sound" med tyngre bas än mer neutrala hörlurar. Detta kan så klart vara en stor fördel om du lyssnar på mycket elektronisk musik, men kan låta överväldigande med vissa musiktyper.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Beats Powerbeats Pro

Positivt 👍

 • Sitter väldigt bekvämt
 • 9 timmars speltid
 • Går att justera för olika örontyper
 • Kontroller på båda hörlurarna

Negativt 👎

 • Lite för "färgat" ljud

Bästa priset på Beats Powerbeats Pro


4. B&O Beoplay E8 Sport

B O Beoplay E8 Sport

Även här får du IP57-klassade hörlurar som står emot både damm och fukt, och i träningssammanhang är det ju specifikt svett och regnvatten man vill att hörlurarna ska kunna motstå — detta gör alltså Beoplay E8 Sport med bravur.

Hörlurarna har med sina 4 mikrofoner en utmärkt förmåga att stänga ute ljud som inte ska fångas upp i samtalet, vilket gör att ljudet i röstsamtal är förvånansvärt bra.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med B&O Beoplay E8 Sport

Positivt 👍

 • Bekväm passform även vid träning
 • Överraskande bra ljud i röstsamtal
 • App för att justera ljudet

Bästa priset på B&O Beoplay E8 Sport

Innehåll

Bästa hörlurarna till träningen

När det kommer till att välja ut de bästa hörlurarna till träningen är det viktigt att du funderar över vad som är viktigast för dig; är det att de ska vara små och sitta i örat, eller vill du kanske ha hörlurar som har en bygel och som "hänger" på örat?

Trådlösa hörlurar

Till att börja med är det otroligt viktigt för din rörelsefrihet att du köper ett par trådlösa hörlurar till din träning, och inte ett par hörlurar som har sladd. Utöver att du kan trassla in dig i sladden kommer den också störa dig genom att svaja och fladdra när du tränar, vilket både påverkar dina rörelser och ljudet i hörlurarna.

Formfaktor

Om du tränar intensivt och rör dig mycket upp och ner — som exempelvis vid löpning — kan det vara värt att du köper ett par hörlurar som har en bygel så att hörlurarna kan vila på örat och inte behöver hållas uppe inifrån örat.

De bästa sporthörlurarna med bygel tycker vi är Powerbeats Pro.

Olika passformer

När man läser om hörlurar märker man snabbt att det finns flera olika varianter av hörlurar — men vad är vad, och hur skiljer de sig åt? Här går vi igenom de olika typerna av hörlurar samt dess respektive fördelar och nackdelar.

In ear-hörlurar

Som namnet antyder är in ear-hörlurar den typen av hörlurar som du sticker in i öronen. Dessa är de vanligaste hörlurarna och följer även med när du exempelvis köper en ny telefon eller pekplatta; dock sällan trådlösa.

On ear-hörlurar

Nästa storlek av hörlurar är on ear-hörlurar, där hörluren är lite större och sitter på örat istället för inuti som vid in ear-hörlurar (ovan). De som kanske har för små öron för att bekvämt få in de mindre hörlurarna kan med fördel använda on ear-hörlurar istället, och en del tycker det är skönt att hörlurarna inte blir alldeles för stora.

Over ear-hörlurar

Den största storleken hörlurar är over ear-hörlurar, som i sin design är utformade så att kuporna på hörlurarna täcker öronen. Fördelen med detta är att de inte trycker på örat och att de därmed ofta är mer bekväma än motsvarigheten i on ear-utformning. Uppoffringen är ju dock att det då rör sig om lite större hörlurar, på gott och ont.

Har du dock små öron eller inte har något emot att ha fullstora hörlurar på dig kan det vara ett billigare val. I ärlighetens namn är det dock inte så skönt att träna med fullstora hörlurar, men det finns gott om väldigt bra modeller för den som kanske vill lyssna länge hemma.

Så har vi testat

Vi beställde hem ett exemplar av de olika hörlurarna för att bilda oss en egen uppfattning om hur väl de sitter i eller runt öronen, hur bra ljudet är, hur lång batteritiden faktiskt är i verkligheten samt om det är bekvämt att träna med dem. Vi har inte fått några hörlurar gratis för att framhäva dem i våra tester.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden