Bästa PS5-spelen 2024

Bästa PS5-spelen 2024

Hitta de bästa spelen till Sonys nya spelkonsol PlayStation 5.

Senast uppdaterad: 26 februari 2024

Trots att det fortfarande är svårt att få tag på en PlayStation 5-konsol på grund av materialbrist råder det inga tvivel om att Sonys nya spelkonsol PlayStation 5 är en stor succé.

För alla er som lyckats skaffa en samlar vi här våra favoritspel till den nya generationens spelkonsol.

7. Deathloop

I Deathloop har du fastnat i en så kallad dödsloop, som ungefär är som filmen Groundhog Day — varje gång du dör börjar du om från början, och varför omgång kommer du lite närmare sanningen och får reda på mer och mer om vad spelet handlar om, samt hur du som huvudkaraktär ska kunna ta dig ur situationen.

Deathloop är nyligen släppt och har fått riktigt bra recensioner. Vi själva älskar det, men vi har inte hunnit klara det än!

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Deathloop

Positivt 👍

 • Häftig action
 • Tidsloopar är alltid kul
 • Mycket att klura ut

Negativt 👎

 • Inget för barn

Bästa priset på Deathloop


6. Death Stranding Director's Cut

Ett av de mest omtalade spelen till PlayStation 5 är Death Stranding Director's Cut och den nya versionen som släppts, som är en så kallad Director's Cut från spelregissören Hideo Kojima, främst känd för att vara skaparen bakom Metal Gear-spelen.

Här har man utökat den gripande berättelsen om den dystopiska framtidsvärld som du som huvudkaraktär ska frakta ett ovanligt viktigt paket — och självklart har man även passat på att putsa grafiken ytterligare, för att passa den kraftfulla spelkonsol som PlayStation 5 är.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Death Stranding Director's Cut

Positivt 👍

 • Gripande berättelse
 • Bättre grafik
 • Från Hideo Kojima

Negativt 👎

 • Inget för barn

Bästa priset på Death Stranding Director's Cut


5. Marvel's Guardians of the Galaxy

Den älskade berättelsen om Marvel-hjältarna i Guardians of the Galaxy har blivit ett riktigt roligt och fartfyllt spel tack vare utvecklarna på Square Enix, som även ligger bakom Final Fantasy-serien.

Följ med på deras äventyr i den intergalaktiska världen och spela som både Star-Lord, Groot, Gamora, Drax och Rocket under spelets gång.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Marvel's Guardians of the Galaxy

Positivt 👍

 • Häftig grafik
 • Fartfylld action
 • Passar alla åldrar

Negativt 👎

 • Inga nackdelar!

Bästa priset på Marvel's Guardians of the Galaxy


4. Spider-Man: Miles Morales

Få spel visar upp potentialen med den nya generationens spelkonsoler som Spider-Man: Miles Morales, där du själv axlar rollen som Spindelmannen från den framgångsrika animerade filmen med karaktären Miles Morales i huvudrollen.

Hela spelet är riktigt vasst och bjuder på sann spelglädje, samtidigt som det verkligen ser otroligt bra ut. Intensivt från början till slut, om än lite för kort för vuxna. Barn kommer dock älska det oavsett spelets längd.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Spider-Man: Miles Morales

Positivt 👍

 • Imponerande grafik
 • Härlig spelkänsla
 • Högt återspelsvärde

Negativt 👎

 • Lite för kort för oss vuxna

Bästa priset på Spider-Man: Miles Morales


3. Horizon Forbidden West

Äventyret med krigarkvinnan Aloy fortsätter i underbara Horizon Forbidden West, där du efter berättelsen i det förra spelet fortsätter i nya delar av den fantastiska världen som Horizon-spelen visar upp.

Detta är uppföljaren till det älskade spelet Horizon: Zero Dawn från spelstudion Guerilla, som utan tvekan ligger bakom några av de mest visuellt imponerande spelen som gjorts hittills — och nu till sin fulla rätt på PlayStation 5.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Horizon Forbidden West

Positivt 👍

 • Otrolig grafik
 • Spännande handling
 • Flera svårighetsgrader som passar alla

Negativt 👎

 • Inget för mindre barn, men att spela tillsammans med vuxen är väldigt spännande

Bästa priset på Horizon Forbidden West


2. Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet & Clank är historiskt en av de bästa spelserierna till de tidigare PlayStation-konsolerna. Till PlayStation 5 har samma utvecklingsteam verkligen slagit på stort med Ratchet & Clank: Rift Apart, där man skapat ett äventyr som innerligt imponerar.

Här finns såväl action som underhållning, och det är dessutom lämpligt för både barn och vuxna att spela.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Ratchet & Clank: Rift Apart

Positivt 👍

 • Passar både barn och vuxna
 • Otrolig grafik
 • Sann spelglädje

Negativt 👎

 • Inga nackdelar!

Bästa priset på Ratchet & Clank: Rift Apart


1. Marvel's Spider-Man 2

Uppföljaren till Spider-Man: Miles Morales är ännu mer imponerande än föregångaren, och du får återigen styra Miles Morales på hans jakt efter skurkar i New York. Det högre priset gör dock kanske att du istället vill köpa föregångaren, så du kommer billigare undan och fortfarande får ett väldigt imponerande spel.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Marvel's Spider-Man 2

Positivt 👍

 • Senaste spelet om Spider-Man
 • Imponerande grafik
 • Häftiga spelmoment

Bästa priset på Marvel's Spider-Man 2

Innehåll

Spel till PlayStation 5

När det kommer till spelen till PlayStation 5 finns det faktiskt lite att tänka på; dels om du ska köpa dem fysiskt eller digitalt, och dels vilket utbud som faktiskt fungerar på konsolen.

Gamla spel fungerar

Eftersom PlayStation 5 fortfarande är en så pass ny spelkonsol finns det inte så många spel tillgängliga ännu, men faktum är att det går utmärkt att spela spel till PlayStation 4 även på femman. Detta innebär att du kan spela hundratals spel på PlayStation 5, och många fungerar faktiskt ännu bättre på PS5 än på PS4, just för att PS5 har så pass mycket bättre prestanda.

Fysiska eller digitala spel

Tack vare att vi har så pass bra internetuppkopplingar nuförtiden kan man köpa spel helt digitalt, och slippa ha dem som ett fysiskt exemplar hemma. Detta har så klart både för- och nackdelar; ett spel du har köpt digitalt kan du inte sälja vidare begagnat när du har spelat klart, men samtidigt tar spelet inte upp någon plats i bokhyllan.

Vi själva föredrar de fysiska exemplaren av spelen, just för att de är en fysisk produkt som har ett andrahandsvärde; när du har spelat klart exempelvis Ratchet & Clank: Rift Apart kan du sälja det och få tillbaka en del av pengarna du lagt på det.

Två varianter av PS5

Det finns faktiskt två versioner av PlayStation 5, och det är egentligen inte så konstigt; Sony vill hålla nere priserna och erbjuder dig som kund att välja om du vill ha en blu-ray-spelare eller inte.

Läs mer om de olika versionerna i vår köpguide om PlayStation 5.

Så har vi testat

Vi på Köpguide älskar spel, och som tur är har vi sedan lanseringen haft en PlayStation 5 att spela på — så vi har enkelt kunnat bilda oss en uppfattning över tid om vilka spel som är bäst lämpade att spela på den nya konsolen. Det här är våra egna favoritspel till PlayStation 5. Köpguide har inte fått någon ersättning för att lyfta fram enskilda spel.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden