Bästa skotorken 2024

Bästa skotorken 2024

Ta hand om dina skor — vi hjälper dig hitta den bästa skotorken så att de inte står blöta för länge.

Senast uppdaterad: 2 april 2024

Undvik att få förstörda skor genom att torka upp dem regelbundet när de blir blöta. Här är våra bästa skotorkar just nu:

1. Adax Basic Shoe Dryer ST12T

Utan att kosta speciellt mycket alls är detta en sofistikerad skotork som har precis de funktioner som behövs för att hålla skorna torra på riktigt — och dessutom med tillräcklig kapacitet för att torka flera par skor samtidigt.

Tack vare ett utmärkt luftflöde torkar skorna snabbt och du kan vara säker på att de faktiskt är torra och redo att användas på morgonen.

Bland funktionerna som erbjuds finns både en timer som är enkel att använda samt ett överhettningsskydd som förebygger olyckor i hemmet när du använder torken.

Specifikationer:

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Adax Basic Shoe Dryer ST12T

Positivt 👍

 • Torkar flera skor samtidigt
 • Lågt pris
 • Överhettningsskydd
 • Går att montera på väggen

Negativt 👎

 • Inga nackdelar till priset

Bästa priset på Adax Basic Shoe Dryer ST12T


2. Nordic Sense Shoe Dryer 10679

En snarlik skotork som dessutom kostar ungefär samma belopp som vår favorit Basic Shoe Dryer ST12T, men som har lite kortare slangar — något som faktiskt kan vara en fördel för dig om du har lite mer begränsat med plats i hallen eller entrén där du ska värma dina skor.

Den här modellen har en lite högre effekt och har med andra ord en marginellt bättre värmeförmåga när den värmer dina skor. Vi anser inte att det är någon avgörande prestandaskillnad mellan modellerna utan låter priset styra — den du kan hitta till lägst pris är således den vi rekommenderar.

Specifikationer:

 • Namn: Shoe Dryer 10679
 • Tillverkare: Nordic Sense
 • Vikt: 1100 g
 • Effekt: 350 watt
 • Spänning: 220 - 240 V
Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Nordic Sense Shoe Dryer 10679

Positivt 👍

 • Lågt pris
 • Effektiv på att torka skor
 • Torkar upp till två par skor samtidigt
 • Du kan montera den på väggen

Negativt 👎

 • Inga nackdelar till priset

Bästa priset på Nordic Sense Shoe Dryer 10679


3. Therm-ic Shoe Dryer

Det här är en mycket smidig bärbar skotork och pjäxtorkare som torkar och värmer på bara ett par timmar. Skotorken har USB-koppling som den både laddas med och kan ladda andra enheter, och har dessutom ett UV-ljus för att ta bort både dålig lukt och bakterier i skorna.

Den inbyggda timern kan ställas in på tre olika nivåer om 1, 3 och 6 timmar så att du smidigt kan torka skorna över natten.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Therm-ic Shoe Dryer

Positivt 👍

 • Passar alla storlekar
 • UV-ljus
 • Tyst och smidig
 • USB-anslutning

Negativt 👎

 • Lite dyrare

Bästa priset på Therm-ic Shoe Dryer


4. Therm-ic UV Warmer

På skidresan är den här skotorken otroligt smidig och något vi verkligen rekommenderar. Enkel och smidig att packa ner i väskan för att värma både vandrarkängor och pjäxorna du använder när du åker skidor eller vandrar i snö.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Therm-ic UV Warmer

Positivt 👍

 • Smidigt med bärbar skotork
 • UV-ljus hjälper hålla bakterier borta
 • Lågt pris

Negativt 👎

 • Inga nackdelar till priset

Bästa priset på Therm-ic UV Warmer

Innehåll

Skotorken är ovärdelig

Både i vardagslivet och vid ett lite mer aktivt liv — som exempelvis vandring eller klättring — är en skotork ett redskap du inte kan vara utan om du vill kunna lita på att dina skor är torra och redo att användas när du behöver dem.

Många har golvvärme i hallen av just denna anledning; för att skorna ska värmas upp och torka snabbare, speciellt under hösten eller vintern — men faktum är att det utan luftflöde kan ta ganska lång tid för skorna att torka. Med en skotork får du hjälp med både luftflöde och värme och därmed torkar dina skor på nolltid jämfört med alternativa lösningar.

Viktiga funktioner

När man ska köpa en skotork finns det vissa funktioner som är viktigare än andra. Här går vi igenom det vi tycker är viktigast när du ska köpa en skotork.

1. Överhettningsskydd

När man använder värmeverktyg i hemmet — oavsett om det gäller ett elektriskt element eller en skotork som i det här fallet — är det väldigt viktigt att sätta säkerheten i första rummet. Därför tycker vi att ett överhettningsskydd är något du absolut inte ska bortse från när du väljer en skotork till ditt hem.

2. Timer

En av de smidigaste funktionerna är timerfunktionen, där du enkelt kan ställa in hur lång tid skotorken ska torka dina skor. På det sättet slipper du manuellt stänga av dem efter några timmar, utan du kan i lugn och ro ställa in skotorken och sedan koppla av och göra annat, utan att behöva oroa dig för huruvida dina skor torkar eller inte.

3. Kapacitet

Hur många skor kan du torka samtidigt med din skotork? För en familj kan det vara en självklarhet att köpa en skotork som kan torka 2 par skor samtidigt, eller kanske till och med två av dessa så att man kan torka fyra par skor samtidigt. Är ni istället en eller två personer i hushållet så duger en skotork som kan torka två par skor samtidigt utmärkt.

4. Pris

Priset på en skotork är avgörande för vad som passar i ditt hem, och det är så klart en självklarhet. Som tur är finns det gott om skotorkar som faktiskt inte kostar mycket alls, utan deras respektive pris är istället klart överkomliga utifrån den funktion du får ut av dem.

5. Ljudnivå

Om du inte har möjlighet att ha din skotork i en groventré eller i en liknande avgränsad del av ditt hem kan ljudnivån vara viktig att ta i beaktning. De skotorkar vi har testat har inga höga ljudnivåer — och i närmare detalj dessutom inget högfrekvent ljud. De ljud som skotorkarna ger ifrån sig är oftast lite mer dova eftersom de har ganska stora fläktar; de är alltså lågfrekventa och inte några ljud som stör speciellt mycket.

Med det sagt har alla människor olika preferenser och det är därför viktigt att du själv testar och bildar dig en egen uppfattning om vilken ljudnivå som passar i ditt eget hem.

6. Torktiden

Tiden det tar att torka skor med din blivande skotork beror på dess luftflöde; hur snabbt kan den rotera luften och föra bort fukten som finns i dina skor? Luftflödet i kombination med den värme som genereras av skotorken innebär att skorna torkar mycket snabbare än utan en skotork, men alla modeller skiljer sig så klart åt.

Fördelar med skotork

Att använda en skotork ger flera fördelar än bara det faktum att dina skor, stövlar, kängor, pjäxor och handskar torkar snabbare. Här samlar vi de främsta fördelarna.

1. Undvik odör

Illaluktande skor kan vara ett riktigt problem, och faktum är att en skotork tar bort en stor del av den fuktiga odör som kan uppstå i kängor, pjäxor och i stort sett alla skor som står fuktiga under flera timmar. Med skotorken torkas skorna istället upp inifrån och dess odör minskar rejält.

2. Torka under natten

Att kunna ställa undan skorna under natten och få dem torkade med hjälp av aktivt luftflöde och värme går inte att jämföra med att bara ställa skorna i hallen. Här kommer du märka att skotorken verkligen hjälper dig i vardagen och låter dig använda skorna trots ett aktivt liv med blöta och smutsiga skor.

3. Förläng skornas livslängd

Om du tar hand om dina skor och inte låter dem stå och vara fuktiga långa perioder kommer du märka att de håller mycket längre. Detta kanske du tycker är självförklarande men det är en viktig poäng att ta med när det gäller att köpa en skotork; det är inte bara en investering för att få torra skor i vardagen, utan även ett sätt att få skorna att hålla ännu längre.

Så har vi testat

Köpguide har beställt hem olika skotorkar för egen utvärdering på redaktionen. Vi har inte fått några skotorkar att testa gratis och vill även poängtera att det är våra egna utlåtanden vi presenterar i artikeln.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden