Bästa laddningsbara AA-batterier 2024

Bästa laddningsbara AA-batterier 2024

Pålitliga batterier som håller i flera år? Ja, så bra är uppladdningsbara batterier idag. Här är våra favoriter!

Senast uppdaterad: 5 juli 2024

Laddningsbara batterier har traditionellt sett inte varit så bra som många har hoppats, och de har därför fått ett ganska dåligt rykte. Men idag finns det faktiskt riktigt bra uppladdningsbara batterier att köpa — här samlar vi dem.

1. Panasonic Eneloop Pro 4-pack

Panasonics professionella variant av sina batterier, som de kallar för Eneloop Pro, är både prisvärda och har bra prestanda. De skiljer sig lite från de övriga genom att de är specifikt designade för att kunna erbjuda en snabb och stark urladdning där det behövs, så som i exempelvis kamerablixtar.

De huvudsakliga användningsområdena för Eneloop Pro är alltså exempelvis som batterier i fotoblixtar, där blixten kräver mycket energi väldigt intensivt — och under väldigt kort tid. Det är detta som den här sorten är bättre på än de vanliga, och därför har de också en större kapacitet på 2550 mAh men ett lägre antal laddningscykler om 500 st.

Dessa är de bästa batterierna vi har testat!

Specifikationer:

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Panasonic Eneloop Pro BK-3HCCA4BA

Positivt 👍

 • Professionella batterier
 • 500 laddningar
 • Hög kvalitet
 • Förladdade

Negativt 👎

 • Lite dyrare
 • Färre laddningscykler

Bästa priset på Panasonic Eneloop Pro BK-3HCCA4BA


2. Panasonic Eneloop 8-pack

Det här paketet är samma typ av vanliga Eneloop-batterier från Panasonic som de nedan, men här får du åtta stycken istället för fyra i paketet. Utöver det är de precis likadana — bara lite mer prisvärt.

Här får du fler laddningscykler — 2100 st — jämfört med Eneloop Pro.

Specifikationer:

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Panasonic Eneloop BK-3MCCE/8BE

Positivt 👍

 • 2100 laddningar!
 • Bra pris
 • Hög kvalitet
 • Förladdade

Negativt 👎

 • Inga nackdelar

ButikLagerPris
346 kr »
⚠️334 kr »

3. Panasonic Eneloop 4-pack

Från japanska Panasonic kommer de uppladdningsbara batterierna Eneloop, en samling batterier med otroligt bra prestanda — speciellt om man ser till det låga priset.

Batteriernas kapacitet är 1900 mAh, de behåller 70 % av sin laddning efter fem års användning och är klassade för 2100 laddningscykler — ja, du läste rätt; Panasonic har satsat hårt på att de ska vara pålitliga över lång tid, och inte bara hålla de första åren som många andra batterier.

Kommer dessutom förladdade och redo att användas direkt när du packar upp dem.

Specifikationer:

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Panasonic Eneloop BK-3MCCE/4BE

Positivt 👍

 • 2100 laddningar!
 • Bra pris
 • Hög kvalitet
 • Förladdade

Negativt 👎

 • Inga nackdelar

Bästa priset på Panasonic Eneloop BK-3MCCE/4BE

Innehåll

Uppladdningsbara AA-batterier

AA-batterier är några av de allra vanligaste batterierna i våra hem och därmed är de också de batterier som går åt allra mest. Med största sannolikhet är det också med just AA-batterier du skulle spara in mest pengar över tid.

Fördelar

Den mest uppenbara fördelen med uppladdningsbara AA-batterier är att du slipper köpa nya batterier hela tiden; du kan köpa ett paket med batterier och sedan använda samma batterier i många år framöver.

Nackdelar

Idag finns det inga nackdelar med uppladdningsbara AA-batterier. Historiskt har dåliga uppladdningsbara batterier varit opålitliga och tappat kraft över tid, men med Eneloop 4-pack visar Panasonic var skåpet ska stå och ger oss riktigt bra uppladdningsbara AA-batterier som kan användas länge.

Vad är laddningscykler?

Tillverkare av uppladdningsbara batterier anger ofta antalet laddningscykler för batterierna, men vad betyder det? Som namnet antyder så handlar det helt enkelt om att visa dig som konsument hur många gånger du helt kan ladda upp och sedan tömma batteriet inom batteriernas livstid.

Lång livslängd

Vi gillar Eneloop-batterierna från Panasonic eftersom de garanterar över 2000 laddningscykler på sina batterier — en helt otrolig siffra och något som gör att dina batterier kommer att kunna användas i många år framöver. Byter du exempelvis batterier en gång i månaden i ett trådlöst tangentbord kommer batterier med 2000 laddningscykler att hålla i... 166 år. Med andra ord är det inte batterierna som kommer ge upp först!

Så har vi testat

I vårt test av laddningsbara AA-batterier har vi beställt hem laddningsbara batterier från olika tillverkare. Vi rekommenderar de som vi själva blev nöjdast med och tycker är de bästa produkterna. Köpguide har inte fått någon ersättning för att testa eller lyfta fram vissa batterier.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden