Bästa snowboard för barn 2024

Bästa snowboard för barn 2024

Ge ditt barn en vinter att minnas med en egen snowboard! Vår köpguide hjälper dig att välja den perfekta snowboarden för ditt barn!

Senast uppdaterad: 3 mars 2024

Vi har jämfört fem fantastiska snowboards för barn som alla kommer att ge din lilla ripper en frihetskänsla på snön och en chans att visa upp sina färdigheter.

Bästa snowboarden för barn:

1. Burton After School Special 2020

Den här freestyle-snowboarden från tillförlitliga Burton Snowboards är toppen för barnen. Den har en bra form för barn i storlek 90-100 och har en kaxig och snygg design — perfekt för den lille snowboard-åkaren som vill åka freestyle.

After School Special har en hög byggkvalitet och känns bra och hållbar när vi känner på den. Att fästa pjäxorna är inga problem med de färdiga fästena.

Sett till vad du får är det en mycket prisvärd snowboard för barnen!

Specifikationer:

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Burton After School Special 2020

Positivt 👍

  • Hög kvalitet
  • Finns i storlek 90 och 100
  • Snygg design

Bästa priset på Burton After School Special 2020


2. Stiga Sports Snowskate Snowboard

Den här snowboarden sticker ut en del då det är mer en åkleksak än en riktig snowboard, men den kan vara helt perfekt för ditt barn just på grund av den anledningen.

Kanske behöver ni inte en fullfjädrad snowboard utan mer något att åka med på skoj? Då är det här precis den modell ni ska köpa. Dessutom är den billigast!

Specifikationer:

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Stiga Sports Snowskate Snowboard

Positivt 👍

  • Kul att åka med
  • Lägst pris!
  • Gör åkandet till en lek för barnen

Negativt 👎

  • Ingen "riktig" snowboard, men duger för de flesta barn

Bästa priset på Stiga Sports Snowskate Snowboard


3. K2 Mini Turbo Jr 2022

Den här snowboarden har ett grymt mönster och är verkligen något som barnen kan skryta med bland kompisarna — både TV-spel och bananer ryms på brädan.

Specifikationer:

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med K2 Mini Turbo Jr 2022

Positivt 👍

  • Kul design
  • Bra pris

Bästa priset på K2 Mini Turbo Jr 2022

Snowboard till barn

Att köpa en snowboard till sitt barn kan faktiskt vara svårare än att köpa till sig själv — hur säkerställer man att snowboarden är så bra som möjligt när man själv inte ska åka?

Här samlar vi tips för att du ska lyckas med snowboardköpet till ditt barn:

1. Storlek

Det är viktigt att välja rätt storlek på snowboarden. En för stor eller för liten snowboard kan göra det svårare för barnet att kontrollera sin åkning. Se till att välja en snowboard som passar barnets längd och vikt.

2. Typ

Det finns olika typer av snowboards som är anpassade för olika åkstilar. För barn är det vanligtvis bäst att välja en all-mountain-form som fungerar bra för både åkning i backen och på parken.

3. Flexibilitet

Barns snowboards bör vara något mjukare än vuxnas snowboards eftersom barnen inte har samma styrka och kroppsvikt som vuxna. En mjukare snowboard gör det enklare för barnet att styra och vända.

4. Bra skyddsutrustning

Det är viktigt att köpa skyddsutrustning som hjälm, handskar och skydd för knän och handleder för att skydda barnet från skador.

Hitta rätt storlek

Att hitta rätt storlek på en snowboard låter kanske inte helt enkelt, men det är enklare än du tror.

1. Längd

Om du inte har mätt barnet nyligen kan det vara dags att ta fram måttbandet — det kan nämligen vara bra när du letar storlek på snowboard så att du vet längden i det fall tillverkaren anger rekommendationer baserat på hur långt barnet är, som vissa gör.

2. Vikt

Se till att du har en korrekt uppfattning om hur mycket barnet väger — inte heller detta gör man ju varje vecka, men när det är dags att välja snowboard är det rimligt att kolla upp hur mycket de väger på badrumsvågen.

3. Åkstil

Tänk på hur barnet kommer att använda snowboarden. En nybörjare som främst åker i backen kanske föredrar en kortare snowboard, medan en mer erfaren åkare som gillar att hoppa och köra trick i parken kan behöva en längre snowboard.

4. Kläm och känn

Det är alltid bra att testa snowboarden innan du köper, och är det så att du beställer på nätet istället så kan du köpa hem, testa och returnera om ni inte känner att den passar till 100%. Tänk dock på att inte missbruka din returrätt som konsument, eftersom butikerna då har rätt att neka dig vid framtida köp.

När ni testar ut olika snowboards till barnet, se till att ditt barn står upp bredvid snowboarden och att snowboarden når upp till ungefär barnets brösthöjd. Passa även på att kontrollera så att snowboardens bredd passar till de pjäxor ni har!

Anpassa efter behov

Tänk på var och hur ofta barnet kommer att använda snowboarden. En nybörjare som bara åker några gånger per år kan behöva en annan typ av snowboard än en mer erfaren åkare som åker flera gånger i veckan.

För de barn som åker sällan kan det vara bäst med en allround-typ, och först när barnet är riktigt tryggt på snowboarden är det dags att byta upp till en mer specifik modell baserat på vad barnet tycker är roligast (exempelvis trick).

Så har vi testat

Vi har själva beställt hem olika snowboards när vi letade efter snowboard till några av redaktionens barn, och har utvärderat dem på riktigt. Köpguide har inte fått betalt för att lyfta fram en viss tillverkare eller butik.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden