Bästa ergonomiska tangentbordet 2024

Bästa ergonomiska tangentbordet 2024

Vi hjälper dig hitta det bästa ergonomiska tangentbordet — ett hjälpmedel som innebär mindre slitage på kroppen när du arbetar.

Senast uppdaterad: 12 april 2024

Var rädd om din kropp genom att använda ett ergonomiskt tangentbord när du sitter framför datorn — både kropp och själ kommer tacka dig i slutändan.

Bästa ergonomiska tangentborden:

1. Logitech Ergo K860

Det ergonomiska tangentbordet Ergo K860 från Logitech är inte bara bekvämt att använda utan har också en riktigt hög byggkvalitet och bra batteritid.

Knapparna står inte upp för mycket från tangentbordet utan är fortfarande låga trots att det är ett ergonomiskt tangentbord — det är riktigt skönt att skriva på och enkelt att hitta rätt, trots att det är uppdelat i mitten.

Sist men inte minst finns dessutom ett riktigt skönt handledsstöd som är klätt i tyg, vilket är skönt och en stor fördel framför handledsstöd i plast. Den enda nackdelen vi kan komma på är att det kan vara svårt att göra rent mellan handledsstödet och tangentbordet, eftersom det inte går att lossa stödet. Detta är dock inget som hindrar oss från att använda tangentbordet varje dag!

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Logitech Ergo K860

Positivt 👍

 • Testvinnaren
 • Riktigt bra känsla i både form och knappar
 • Trådlöst ergonomiskt tangentbord
 • Hög byggkvalitet
 • Överkomligt pris
 • Skönt handledsstöd

Negativt 👎

 • Svårt att göra rent mellan handledsstödet och tangentbordet

Bästa priset på Logitech Ergo K860


2. Logitech Wireless Keyboard K350

För dig som vill spendera lite mindre pengar är det mindre alternativet från samma tillverkare, Wireless Keyboard K350, ett bra val. Här får du multimediaknappar så att du kan styra uppspelning av musik eller film på datorn direkt på tangentbordet, och det är ännu billigare än testvinnaren Ergo K860.

Vi tyckte att känslan var lite plastig på det här tangentbordet samt att prisskillnaden egentligen är för liten för att den ska hindra dig från att köpa Ergo K860 istället — det är ett bättre ergonomiskt tangentbord och det kommer göra dig mer nöjd över tid.

Hitta bästa priset »

Fördelar och nackdelar med Logitech Wireless Keyboard K350

Positivt 👍

 • Trådlöst ergonomiskt tangentbord
 • Lägst pris
 • Okej kvalitet

Negativt 👎

 • Lite plastig känsla
 • Finns bättre alternativ

Bästa priset på Logitech Wireless Keyboard K350

Innehåll

Vad är ett ergonomiskt tangentbord?

Vi sitter allt längre stunder framför datorn, och den som skriver mycket på tangentbord inser snabbt att ett vanligt tangentbord inte är gjort för att skriva på flera timmar i sträck — det blir helt enkelt inte naturligt för handlederna att vridas så som krävs för att händerna ska ligga rakt på ett platt tangentbord.

Det är där det ergonomiska tangentbordet kommer in, som är delat i mitten och med tangenterna för respektive hand vinklade så att händerna kan vila på tangentbordets lutning när du skriver. Detta ger en enormt stor skillnad när du skriver texter, oavsett om det är i arbetet eller på fritiden.

Slit inte ut dina handleder

Med ett ergonomiskt tangentbord undviker du onödigt slitage på dina handleder eftersom du låter dem vila när du skriver, och dessutom i rätt vinkel för att du inte ska få ont. Detta leder över åren till att du slipper slitage och smärta i handlederna, något som kan vara extra viktigt ju äldre du blir.

Bästa ergonomiska tangentbordet

Vi tycker utan tvekan att Logitech Ergo K860 Nordic är det bästa ergonomiska tangentbordet, eftersom det erbjuder låga och sköna knappar tillsammans med en bra lutning på tangentbordet och ett skönt handledsstöd.

Bästa ergonomiska tangentbordet för barn

Eftersom Logitech Ergo K860 Nordic har låga knappar och är ett smidigt tangentbord rekommenderar vi faktiskt det även till barn. Vi har själv barn i åldrarna 4-12 år och alla har fått prova på testvinnaren och tyckte det var skönt att skriva på.

Mer om tangentbord

Vilken typ av tangentbord som passar bäst för dig är något du själv behöver bestämma dig för och fundera på — kanske behöver du inte ett ergonomiskt tangentbord till din gamingdator, utan bara till din arbetsdator? Oavsett vilket så hjälper vi dig hitta rätt i de olika kategorierna av tangentbord!

Du kan läsa mer om tangentbord i våra köpguider:

Om du undrar över något rörande tangentbord är du varmt välkommen att höra av dig till oss via kontaktformuläret.

Så har vi testat

Köpguide beställde hem de bästa ergonomiska tangentborden för att hjälpa dig att hitta det som är både bäst och mest prisvärt bland ergonomiska tangentbord. Vi har inte fått betalt för att lyfta fram något speciellt ergonomiskt tangentbord.

Hälsa & Skönhet

Familj

Elektronik

Hemma

Sport & Träning

Outdoor

Nöje

Trädgård

Fordon

Tjänster

Ekonomi

Musik

Foto

Jul

Områden